Nyheter

Golfklubben betalar kommunen

Nyheter Nybyggnadsprojektet hos golfklubben i Värnamo har blivit omstritt. Detta sedan en tjänsteman på kommunens tekniska nämnd mörkat kommunens kostnader för arbetet som kommunen utfört.

Golfklubben betalar nu kommunen för det utförda arbetet som tekniska nämnden gjorde.

Nu kommenterar Värnamo Golfklubb  händelsen i ett pressmeddelande,
Föreningen har också beslutat sig för att betala den sista delen av kostnaderna.
Det är föreningen ordförande, Peter Groning som kommenterat senaste tidens skriverier.
Han berättar att det relativt tidigt in i projektet stod klart att den gjorda kostnadskalkylen inte skulle hålla.

– Banchefen i klubben Bo Arvidsson har varit ansvarig för markarbetet i projektet. Bo har gjort kostnadsuppskattningar, haft kontakt med entreprenörer, följt upp arbetet, etc.Relativt tidigt i projektet framkom att de ursprungligen uppskattade kostnaderna, för markarbetet, skulle komma att överskridas. Orsaken till detta var att en del ytterligare markarbete tillkom samt att vissa moment blev mer omfattande än beräknat. När projektet avslutades vid årsskiftet 2018 hade klubben inklusive egna inköp betalat drygt dubbelt så mycket för markarbetet, jämfört med den ursprungliga kostnadsberäkningen, skriver Groning.

 

Peter Groning, ordförande i Värnamo golfklubb

Bo Arvidsson är också chef på Tekniska nämnden och den som ansvarade för att en faktura på 265 000 kronor hamnade på helt fel konto. Samt att golfklubben aldrig fick hela slutfakturan.

Peter Groning skriver vidare att styrelsen i golfklubben var helt övertygade om att kommunens faktura var att betrakta som en slutfaktura.
Klubben skriver också att de ska betala den nya, nyligen utskickade fakturan som var på 265 000 kronor.

Klubben avslutar sin kommentera så här:
” Med hänsyn tagen till situationen och alla inblandade har vi beslutat att omgående betala fakturan eftersom vi inte har någon anledning att betvivla att fakturorna överensstämmer med det utförda arbetet. I och med att även denna andra faktura betalas, har de totala kostnaderna för markarbetet i projektet blivit drygt tre gånger högre än den ursprungliga kostnadsuppskattningen. Den totala slutkostnaden för projektet är, i och med detta, nästan exakt 2,5 miljoner. Av detta utgör markarbetet en del som motsvarande 0,8 miljoner” skriver Peter Groning.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Golfklubben betalar kommunen

Betalar och hoppas att allt är glömt! Vilket det nog blir eftersom de granskar varandra!

Golfklubben betalar fakturan direkt efter mötet, igår! Normalt har man 30 dagar, lite panik.
Någon uppgörelse på mötet? Offentliggör detta! Väldiga kast i uppfattning från Golfklubbens sida.

Det handlar inte om golf. Det handlar om att ta sig friheter när politiska beslut inte blir som man man tänkt. Den här markentreprenören och kopplingen till tjänstemannen bör sättas under lupp. För är det något som kännetecknar kommunen idag så är det att projekt blir dyrare än beräknat.

Ja ingen ursäkt – golfklubben är delaktigt i ekonomiskt brott. Alla skall stå till svars för delaktighet i ekonomiskt brott.

Kommentarsfunktionen är stängd