Nyheter

Godkände köpavtal för Karlsdalstomt

Nyheter Nya bostäder är på gång på Karlsdal. Det står klart efter kommunstyrelsens senaste sammanträde.

Kommunen säljer 4 013 kvadratmeter av fastigheten Värnamo 14:2 för minst 3,3 miljoner kronor till SSC Utveckling AB. Bolaget ska uppföra radhus och mindre flerbostadshus i bostadsrättsform på fastigheten. Illustration: Värnamo kommun

Vi har tidigare berättat om fastigheten Värnamo 14:2, belägen på Karlsdalsområdet. Den 31 mars lämnade exploatören SSC Utveckling AB, i enlighet med gällande markanvisningsavtal, ett köpekontrakt för 4 013 kvadratmeter av kvarteret Gladan, del av ovan nämnda fastighet. Exploatören har dessförinnan tagit fram en detaljplan för bostadsbebyggelse inom fastigheten och bolaget har som avsikt att uppföra radhus och mindre flerbostadshus i bostadsrättsform i enlighet med gällande detaljplan. 

Byggherren har vid möten med tjänstepersoner inom kommunledningsförvaltningen, samhällsbyggnadsförvaltningen och tekniska förvaltningen redovisat skisser över tänkt bostadsbebyggelse. Byggnaderna kommer att utföras med trästomme och träpanel och har utformats med beaktande av arkitekturen i närområdet. Grunderna till samtliga huvudbyggnader måste ha påbörjats senast 12 månader efter att köpekontraktet godkänns. I annat fall återgår överlåtelsen till kommunen. 

Kommunen kommer enligt avtalet att få en köpekilling på 1 600 kronor per kvadratmeter bruttoarea, dock minst 3 360 000 kronor, och exploatören samarbetar i projekteringen med tekniska förvaltningen kring de investeringar i allmän infrastruktur som exploatören enligt markanvisningsavtalet ska bekosta. 

Kommunstyrelsen diskuterade kontraktsförslaget och godkände upprättat avtal.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Godkände köpavtal för Karlsdalstomt

Demokratin är avskaffad i kommunen, vanligt folk har ingenting att säga till om längre.

@Illern: Har du aldrig satt din fot på området? Tror du att det går ersätta den enda öppna gräsplanen i området med en park fylld med träd? Var i Apladalen har du tänkt att ungdomarna ska spela fotboll?

Kan inte miljövännerna leka i Apladalen som ligger ett stenkast från området..?
Låt Värnamo växa.
Kul att nån vågar satsa,kör hårt och lycka till.

Ja det är bedrövligt hur detta kunde hända. Men kommunen hade ju redan bestämt sig för att det skulle byggas bostäder på denna aktivitetsyta. och när man sedan erbjuder byggherren att söka planbesked på denna kommunägda grönyta och han tackar för det det, blir det förstås svårt att ändra inställning. I stället blev det enbart en prestigefråga för de högsta hönsen i kommunhuset.

Katastrof, ingen på Karlsdal vill ha detta. Vi får hoppas att det inte går att sälja lägenheterna. Det byggs mycket i Värnamo just nu. Marknaden är mättad, vi är ju trots allt ingen storstad. Det blir inga 40 000 här på överskådlig tid.

Synd om killen och hans lillebror som varje dag efter skolan tränar på att bli en ny Zlatan på fotbollsplanen. Men det är viktigt att bostadsförsörjningsplanen peakar och befolkningen droppar enligt majoriteten.

Kommentarsfunktionen är stängd