Nyheter

Går ljus framtid till mötes

Nyheter Från 0 till 80 miljoner på tre år. I ny skrud ser Henric Sandahl ljust på framtiden.

Henric Sandahl ser ljust på verksamhetens framtid.

– Det händer väldigt mycket i Värnamo, Vaggeryd och grannkommunerna just nu, med vårt läge längs med E4:an. Speciellt i Vaggeryd, där tomterna går på en gång så fort de kommer ut på marknaden. Det är en expansiv region och det ser positivt ut, säger en glad VD.

I april 2017 startade Lagadalens Bygghandel upp sin verksamhet i Värnamo. På tre år har verksamheten gått från ingenting till att omfatta anläggningar i Värnamo och Vaggeryd och en årsomsättning på 80 miljoner kronor.

– Det är en enorm utveckling som vi har gjort. Det är bra kunder och bra personal som gör att vi har gjort den här resan. Byggbranschen bygger på relation och förtroende och kunderna vill ha en närhet till säljare när det kommer till byggmaterial. Servicenivån är väldigt viktig i ett sådant läge, säger Sandahl.

Verksamheten har inte påverkats märkbart av den pågående coronapandemin.

– Vi har haft en bra försäljning hela året och vi har snarare haft en uppgång, eftersom många som har varit hemma har valt att pyssla på sina hem. Alla i personal har varit friska och vi har erbjudit våra kunder utkörning av sina inköp, något som vi vanligtvis också erbjuder men i större utsträckning än tidigare.

Den 5 oktober blev Lagadalens Bygghandel, med enheter i Värnamo och Vaggeryd, en del av bygghandelskedjan Optimera. I och med uppköpet, är byggkedjan Smålands största med verksamheter på 13 orter.

– Optimera är det naturliga valet. Vi delar samma värderingar och syn på hur verksamheten ska bedrivas. Det ar också viktigt för oss att sälja till en långsiktig ägare med en tydlig strategi. Det blir bäst både för våra kunder samt vår duktiga personal. Det känns som en klockren deal och vi får mer muskler, säger Henric Sandahl.

I 29 år har Henric Sandahl varit verksam inom byggbranschen. Han beskriver yrkestiden som en spännande med både upp- och nedgångar.

– Jag har fått vara med tre olika kriser: svackan 91-92, finanskrisen 2008 och nu coronapandemin. Även om samhället påverkades av den första svackan, så påverkades vi inte alls på samma sätt 2008, efter rot-avdraget infördes då. Det har varit en spännande tid i en kul bransch och en rolig utmaning att göra kunden nöjd, säger

Framtidens vindar blåser utanför bygghandeln.

Taggar

Dela