Nyheter

Fyra nya bekräftade coronafall

Nyheter Färre testar sig med de nya rekommendationerna – och färre coronafall betydligt bekräftades i Sverige förra veckan. I Värnamo rapporterades fyra nya fall. Det visar nya siffror från Folkhälsomyndigheten.

Under vecka 44 rapporterades fyra nya bekräftade fall av covid-19 i Värnamo kommun. Det är ungefär lika många som den föregående veckan.Den högsta noteringen för Värnamo gjordes i januari 2021: 184 nya fall under en vecka.

Sedan den 1 november har rekommendationerna för testning ändrats. Fullvaccinerade personer ska i de flesta fall inte testa sig vid symtom. Undantag görs bland annat för boende på särskilt boende och vård- och omsorgspersonal. Det innebär att färre testar sig och att jämförelser med tidigare veckor inte blir rättvisande.

Sett till befolkningen hittades ett nya fall per 10 000 invånare i Värnamo under den senaste veckan. Jämfört med resten av landet är det här en låg nivå. Värt att notera är att olika regioner tolkar Folkhälsomyndighetens rekommendationer om vem som ska testas olika. I vissa län tillåts testning för vaccinerade, i andra tillåts det inte. I en del regioner testas till exempel ovaccinerade skolbarn under 12 år, medan de inte testas i andra. Det gör att jämförelser mellan regionerna haltar.

Flest nya fall i länet, sett till befolkningen, rapporterades i Aneby, där 21 fall per 10 000 invånare bekräftats under den senaste veckan. I hela landet rapporterades 5 066 fall under vecka 44. Det är en minskning med 14 procent jämfört med veckan innan. Flest nya fall hittades i Arboga. I kommunen har 53 fall per 10 000 invånare bekräftats under den senaste veckan.

Kommuner i länet

Taggar

Dela