Nyheter

Fullmäktige fyllde kvoter

Nyheter Tre fyllnadsval gjordes under torsdagens kommunfullmäktige.

Arkivfoto

Det första fyllnadsvalet handlade om val av ordinarie ledamot och vice ordförande till kulturnämnden. Zhilda Bushati (KD) har tidigare avsagt sig uppdraget och valberedningen hade föreslagit Albin Björhag (KD) som ny ledamot och vice ordförande. Kommunfullmäktige beslutade att tillsätta Albin Björhag (KD) som ledamot och vice ordförande i kulturnämnden till och med den 31 december 2022.

Även fyllnadsval nummer två berörde kulturnämnden. Rune Larsson (L) hade av familjeskäl begärt att bli ersättare i stället för ledamot i kulturnämnden. Valberedningen hade föreslagit att Rune Larssons ersättare Birgitta Andersson (L) tar den ordinarie platsen. Kommunfullmäktige beslutade att utse Birgitta Andersson (L) och Rune Larsson (L) till ordinarie ledamot och ersättare i kulturnämnden till och med den 31 december 2022.

Kvällens tredje och sista fyllnadsval gällde ersättare till medborgarnämnden, Eduard Narse (KD) hade avsagt sig uppdraget och valberedningen hade föreslagit Gunnel Crona som ny ersättare. Kommunfullmäktige gick på valberedningens linje och beslutade att Gunnel Crona är ny ersättare i medborgarnämnden till och med den sista december nästa år. 

Taggar

Dela