Nyheter

Fullmäktige beslutade om hyresavgifter

Nyheter Kommunfullmäktige har fastslagit Borgenstugans hyresavgifter.

Den 1 december övertog Värnamo kommun ägandet och driften av Borgenstugan. Fritidsavdelningen ansvarar numera för  uthyrning av Borgenstugan.

När det gäller uthyrningstaxan har kommunen gjort bedömningen att det är rimligt att uttaga samma hyra som för Östbosalen. Visserligen är lokalerna ganska olika till karaktären, men båda två fungerar som festlokaler. Östbosalen är större till ytan än Borgens stora lokal, men å andra sidan finns det serveringskök i Borgen, vilket saknas i Östbosalen.

På kommunfullmäktige diskuterades hyresavgiften för Borgenstugan. Kommunfullmäktige beslutade om följande hyresavgifter:

  • för ideella föreningar – 1 100 kronor för heldag, 600 kronor för del av dag (1-4 timmar) samt 500 kronor för extra service.
  • för övriga – 2 500 kronor för heldag, 1 400 kronor för del av dag (1-4 timmar) samt 500 kronor för extra service.

Som en del av beslutet, får tekniska utskottet hädanefter beslutsrätt om förändrade avgifter.

– Vi ska vara stolta över det vi har gjort uppe vid Borgenstugan. Vilket positivt bemötande det har blivit och rikligt använt. Där har vi i tekniska utskottet sett vilket fantastiskt jobb de har gjort däruppe. Det är ett lyft för Värnamo, säger Gottlieb Granberg (M), tekniska utskottets ordförande.

Taggar

Dela