Nyheter

Frisksportklubb ansöker om bryggbidrag

Nyheter Värnamo Frisksportklubb har ansökt hos kommunen om extra bidrag för inköp av bryggor till kanotverksamheten. I dag behandlar tekniska utskottet föreningens ansökan.

I dag behandlar tekniska utskottet Värnamo Frisksportklubbs ansökan om 20 000 kronor i bidrag för att köpa in bryggor till kanotverksamheten.

Föreningen uppger i sin ansökan att kostnaden för sex bryggsektioner är 30 000 kronor och att Svenska kanotförbundet har beviljat ett bidrag på 7 500 kronor. Föreningen har ansökt om 20 000 kronor från kommunen och skriver i sin ansökan att de har en bred ungdomsverksamhet inom kanot och att de vid klubbstugan vid sjön Hindsen bedriver paddling med kanot, kajak och ”stand up-paddling” (brädor man står upp på).

Föreningen har också en stor forspaddlingsverksamhet vid sin kanotcentral vid Ljusseveka kvarn. Förutom föreningens ungdomar så använder även många unga vuxna och familjer föreningens kanotflotta för träning och rekreation. Föreningen har upptäckt att bryggorna vid klubbstugan är dåliga och behöver bytas ut. De uppger i sin ansökan att utomhusträning blir ännu viktigare i vår på grund av pandemin och att paddlingen behöver börja utomhus så tidigt som möjligt. 

Fritidsavdelningen kommer byta ut bryggor vid ett par av kommunens badplatser och har erbjudit Värnamo Frisksportklubb att få de gamla bryggorna till sin verksamhet. Påtalas bör att kommunen har höga krav på sig när det gäller vilken kvalitetsstandard bryggor på allmänna badplatser ska hålla, varför de bryggor som nu byts ut inte är dåliga och mycket väl kan fungera till en förenings verksamhet. Värnamo Frisksportklubb har ombetts att åka och titta på bryggorna, men de har inte återkommit till fritidsavdelningen i frågan. 

Tekniska förvaltningens bedömer att det är viktigt att stötta föreningars utomhusaktiviteter för att hjälpa dem att kunna bedriva aktiviteter på ett så smittsäkert sätt som möjligt. Föreningen har sökt och erhållit bidrag från Svenska kanotförbundet. Fritidsavdelningen har erbjudit föreningen att få ta över de bryggor som byts ut på ett par av kommunens allmänna badplatser, då fritidsavdelningen bedömer att dessa bryggor kan fungera väl för en förening. Bedömningen är att fritidsavdelningen därmed har erbjudit föreningen ett fullgott stöd och att deras ansökan om extra bidrag till bryggor därför ska avslås. 

På tekniska utskottet sammanträde under dagen behandlas ärendet. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Frisksportklubb ansöker om bryggbidrag

I Värnamo kommun kan man glömma bidrag så vidare man inte tillhör kultureliten kring Gummifabriken och Vandalorum.

Kommentarsfunktionen är stängd