Nyheter

Förvånande besked från Trafikverket

Nyheter Det är med höjda ögonbryn beskedet om att studien kring höghastighetsbanan med Jönköping som knutpunkt stoppas

Arkivbild

När sträckningen av höghastighetsbanan för tåg presenterades för några år sedan visades att den skulle gå via Vaggeryd och Värnamo förutom Jönköping och Tranås i länet. Enligt ett brev från Trafikverket till berörda kommuner meddelas att lokaliseringsstudien om Jönköping som knutpunkt för höghastighetståg stoppas.

– Vi är mycket förvånade säger Hans-Göran Johansson (C) som är kommunstyrelsens ordförande i Värnamo.
– Vi har inte blivit förvarnade utan det dök upp ett brev, vars innehåll vi inte vet bakgrunden till. Vi måste få veta vad staten vill fortsätter Hans-Göran Johansson. Vi vill veta hur staten hanterar det faktum att kommunerna har uppfyllt sin del i Sverigeförandlingarna avseende bland annat finansiering och framtida bostadsbyggande till punkt och pricka.

Företrädare för kommunerna i Vaggeryd, Värnamo, Jönköping och Tranås ska träffas nästa vecka för att diskutera fram en strategi hur de ska arbeta vidare för att röna klarhet i ärendet.

Taggar

Dela


1 reaktion på Förvånande besked från Trafikverket

Stoppa allt!
Innan det gått för långt i planeringen och det blivit självrullande/ostoppbart. Likt Gummifabriken.
Så bråttom har inte människan att hon inte kan komma fram ett par timmar senare. Till en kostnad för planerad höghastighet som alla andra, som INTE reser, får pröjsa.

Kommentarsfunktionen är stängd