Nyheter

Försökte stjäla tv från sovande kvinna

Nyheter En inbrottstjuv tog sig in hos en sovande kvinna och försökte stjäla hennes tv. Det är ett av många av helgens ärenden som polisen nu ska utreda vidare.

Narkotikabrott, inbrott i en bostad samt en cykel som visade sig vara stulen. Det är några av helgens notiser.

På fredagen vid 21.00-tiden ertappade polisen en påverkad person på Malmövägen.
Det var en man i 20-årsåldern som uppvisade tydliga tecken på att vara drogpåverkad. Han fick följa med polisen för provtagning och är misstänkt för narkotikabrott, eget bruk.

På lördagen fick polisen i Värnamo ta sig an ett efterföljande av en personbil.
Bilföraren hade vägrat att stanna vid en trafikkontroll. Färden gick mot Värnamo och vid 18.45 tog färden slut vid E4:an. Föraren var en man i 30-årsålder från Jönköping. Både han och hans bil transporterades efteråt till Jönköping och det är polisen i Jönköping som nu ska utreda ärendet.

På söndagskvällen påträffade polisen en man i 40-årsåldern utanför stationen i Värnamo. Mannen är hemmahörande i Gnosjö och med sig till stationen hade han en cykel. När polisen kontrollerar cykeln lite närmare så konstaterades det att cykeln var stulen.
Mannen, som är känd av polisen sedan tidigare är nu misstänkt för häleri.

Ett par minuter innan måndagsdygnet skulle böra så påträffades en personbil parkerad på Storgatan i Värnamo.
Bilen stod med motorn i gång. När polisen sedan kontrollerar innehållet i bilen upptäcker de en mansperson som ligger och sover i bilen.
Polisens teori är att den sovande mannen hade stulit bilen.
Han var så pass kraftigt påverkad att något förhör inte kunde genomföras. Han fick sova resten av natten på polisstationen och kommer att höras vidare av polisen under dagen. Den sovande mannen är i 25-årsåldern och hemmahörande i Göteborg.

I Rydaholm fick i natt en kvinna ett otrevligt uppvaknande. Vid 02.30 vaknade hon nämligen av att en främmande man befanns sig i bostaden.
Mannen hade börjat bära iväg med kvinnans tv-apparat.
Kvinnan började då att skrika, med resultat att den främmande mannen mycket snabbt lämnade bostaden. Så pass snabbt att han inte fick med sig tv:n. Händelsen rubriceras därför som försök till stöld.

Tidigt i morse, vid 05.00-tiden stoppade polisen en bil vid Bredasten. Bakom ratten fanns en man i knappa 30-årsåldern, hemmahörande i Halland. Han är numera misstänkt för rattfylleri under påverkan av narkotika.

Arkivfoto

Taggar