Nyheter

Försökte frita kompis från polisen

Nyheter En man i 20-årsåldern försökte "frita" en kompis som polisen hade omhändertagit. Nu är ynglingen misstänkt för våldsamt motstånd.

Polisen fick börja helgens bevakning i Rydaholm. En yngling i 20-årsåldern anmälde då att han blivit hotad. Enligt polisanmälan ska gärningsmannen vara en yngling i 18-årsåldern.

Vid 14-tiden på lördagen stoppades en personbil utanför Forsheda. Föraren var en man i 20-årsåldern. Polisen konstaterade att föraren uppvisade tecken på att vara drogpåverkad. Han fick lämna prover och är misstänkt för drograttfylleri. Föraren saknade också körkort och är därför även misstänkt för olovlig körning.

En målsägare i Värnamo anmälde i helgen att han fått sin ytterdörr sönderrispad. Även målsägarens bil hade blivit utsatt för samma sak.

Vid tretiden på söndagsnatten omhändertog polisen en yngling på Storgatsbacken i Värnamo. En kompis till den omhändertagne agerade då och försökte frita sin kompis från polisen. Det slutade med att den ”hjälpsamme” kompisen nu kommer att åtalas för våldsamt motstånd. Även han fick följa med polisen.

Vid en singelolycka i Lanna skadades en kvinna från Gislaved. Olyckan ska ha inträffat vid fyratiden på söndagsmorgonen. Kvinnan har enligt polisen fått allvarliga skador.

 

 

Taggar

Dela