Nyheter

Förslaget: Bygg fotbollsarena vid industriområde 

Nyheter – Stena borde inte få vara kvar så nära ett villaområde, menar en Värnamobo som nu lanserar ett eget förslag på arenaplats.

– Stena borde inte få vara kvar så nära ett villaområde, menar en Värnamobo som nu lanserar ett eget förslag på arenaplats. Bilder: Google Earth/Pixabay. Montage: David Alin

För ett par veckor sedan berättade vi om att samhällsbyggnadsnämndens överklagar mark- och miljödomstolens beslut om att låta Stena Recycling sametablera sina verksamheter på Lundbyvägen i Värnamo. Med anledning av de närboendes protester föreslår nu en kommunmedborgare att Stenas nuvarande verksamhet på Lundbyvägen ersätts av Värnamos nya fotbollsarena. 

Här nedan följer kommunmedborgarens förslag i något redigerat skick:

”Bygg den nya fotbollsarenan där Stena huserar (vid brandstationen). Stena borde ju ändå inte få vara kvar så nära villaområde. Här finns ju hur mycket mark som helst både väster och norrut. Det är även nära till Borgen. Det vore något att tänka på för alla politiker!

Taggar

Dela


4 reaktioner på Förslaget: Bygg fotbollsarena vid industriområde 

Klart vi ska ha en ny arena. Det är ett krav från Svenska Fotbollförbundet, inte från IFK Värnamo som många tror. Men vi kanske ska ringa upp fotbollfförbundet och säga: Hej, tyvärr kan inte vi vara med i allsvenskan för vi ska bygga en viadukt. Allting kommer att byggas, oroa er inte. Däremot hade jag också varit jättenyfiken på ett Uppdrag granskning-program om Gummifabriken.

Någon arena skall INTE byggas överhuvudtaget!
Kommunen leker med våra skattepengar.
Kommunen spelar ett högt spel med våra pengar om detta genomförs då IFK lika gärna kan åka ur serien direkt och då är pengarna förkastade liksom skandalbygget Gummifabriken blev.
Hade varit en fin och spännande Uppdrag Granskning om någon började rota djup i det Gummi-bygget.

Bygg en ny viadukt i stället och lägg pengarna på skolorna som behöver mer och nyare utrymme utan att bara att de ska göras en lång utredning och man ska se om man har råd med det.

Håller absolut med Anders Karlsson. Däremot vill jag absolut inte ha en arena som de har i Falkenberg. Bland de tråkigaste jag varit på. Ser hellre en mindre variant av Växjös arena.

Bygg arenastaden på obyggd mark mellan Svenstigs och IFK-gården. Det är den bästa platsen: cykelavstånd för barn och vuxna genom prostsjöområdet och det är nära till centrum och stora vägar.

Kommentarsfunktionen är stängd