Nyheter

Förskolor får utmärkelse för hållbar utveckling 

Nyheter Förskolorna Ängslyckan och Villa Villekulla i Bor och Skogsbacken i Gällaryd får Skolverkets utmärkelse Skola för hållbar utveckling.

Förskolan Villa Villekulla i Bor är en av förskolorna som tilldelas Skolverkets utmärkelse Skola för hållbar utveckling. Arkivbild

Hållbarhet är en viktig del av förskolans verksamhet för både lärande och miljön. Det innebär att barnet är i centrum och alla barn ska ha förutsättningar att tillägna sig viktiga kunskaper och förmågor genom att få utforska, uppleva och upptäcka utifrån sina förutsättningar för att möta vår gemensamma framtid. 

En skola för hållbar utveckling jobbar med ett helhetsgrepp runt frågor som rör hållbar utveckling. Det handlar om att integrera frågeställningar runt miljö, sociala och ekonomiska frågor i undervisningen, att göra barn och ungdomar delaktiga i läroprocessen och att förbereda dem för framtiden.

Undervisning i hållbar utveckling karakteriseras av demokratiska arbetssätt, kritiska förhållningssätt, ämnesövergripande samarbeten, mångfald av pedagogiska metoder och delaktighet och inflytande från eleverna.

 Den förskola eller skola som tilldelas utmärkelsen Skola för hållbar utveckling får ett diplom och rätt att använda utmärkelsens logotyp. Utmärkelsen delas ut av Skolverket, gäller i tre års tid och kan förlängas. I år tilldelas förskolorna Ängslyckan och Villa Villekulla i Bor och Skogsbacken i Gällaryd utmärkelsen. 

 – Grattis till Ängslyckan, Villa Villekulla och Skogsbacken! Detta är verkligen något positivt och visar hur bra och medvetet man jobbar i våra förskolor i Värnamo kommun, hälsar en glad och stolt Maria Johansson (C), ordförande i barn- och utbildningsnämnden. 

Taggar

Dela