Nyheter

Föreläsning om Israel lockade många

Nyheter Israel står i blickpunkten när Dan Johansson är på besök och talar.

Dan Johansson är ledare för Israels Vänner.  [1/3]

Kyrkan fylldes.  [2/3]

Shalom Värnamo arrangerade föreläsningen.  [3/3]

I måndags kväll var Brunnskyrkan fylld till sista plats för att höra honom. Dan Johansson är ledare för Israels Vänner, en växande organisation som nu samlar 45 lokalgrupper över hela landet.

Intresset för Israel är stort för att i judendomen och hos det judiska folket finns den kristna trons rötter. Och Israel har en profetisk dimension.
Projekt som organisationen stöder i Israel beskrevs. Det var en spegling av vardagslivets utmaningar på plats. Dan Johansson skildrade läget för en messiansk skola i Jerusalem, en arabisk skola i Betlehem, hur en före detta lönnmördare i PLO:s tjänst nu i stället bygger för välfärd i Jeriko.

De messianska församlingarna upplever en tillväxt utan like. En akademisk teologisk utbildning finns för både arabiska kristna och messianska judar tillsammans. Organisationen bistår också projekt för äldre.
Dan Johansson talade också om de avsnitt i Bibelns Sefanjas och Sakarjas bok som beskriver Gaza, som är högaktuellt. Från Hesekiels bok framkom de kända avsnitten om ”Gog” och dess krig mot Israel.

I dessa avsnitt beskrivs också Persien, Iran alltså, och Libyien, där Ryssland nu bygger två marinbaser. Men det finns också ett annat perspektiv i dessa avsnitt, att folken ska förstå och inse helighetens Gud.

Samlingen leddes av Inga-Lill Lägersten. Anette Palmqvist från Hestra bjöd på hebreisk och svensk sång. Hon är numera sångerska på ett flertal resor som arrangeras till Israel. Föreningen Shalom Värnamo arrangerade måndagskvällens  event.

 

Text och bild: Ann-Mari Wiberg

Taggar

Dela