Nyheter

Fler besökte fritidsgårdarna

Fler besökte fritidsgårdarna

Nyheter Hittills i år har fritidsgårdarna i Värnamo kommun haft drygt 30 000 besök.

Det är 6 000 fler än förra året och dubbelt så många som 2013.

– Jag tror att den stora ökningen beror på att vi har haft många fantastiska samarbeten under året, till exempel med invandrarbyrån, Bryggan, Bron, Östboskolan, campingen, studieförbund och föreningar, säger Maria Nilsson, verksamhetsansvarig för fritidsgårdarna.

Hon vill skicka ett litet extra tack till HV 71 som skänkt ett stort antal fribiljetter. Hon är också mycket nöjd med succén med Mötesplatsen Vråen, som står för nästan 12 000 av besöken.

– Vi har arbetat med att finnas som ett komplement för de ensamkommande ungdomarna och samarbetat med föreningslivet och med ungdomar som vill göra egna evenemang, säger Maria Nilsson.

På vinter- och höstloven samarbetade fritidsgården med tekniska kontoret, kulturförvaltningen och Värnamo turism, vilket också en anledning till de höga siffrorna.

En genomsnittskväll mitt i veckan har Navet 40 till 60 besökare, på fredagar och lördagar 90 till 110. Viss arrangemang har lockat upp till 200 besökare.

– Vi har också ett fantastiskt samarbete med fältgruppen och närpolisen, båda besöker verksamheterna ofta och det är vi glada för, säger Maria Nilsson.

Taggar

Dela