Nyheter

Finnvedsbostäder påbörjar nybygge i Rydaholm

Nyheter Finnvedsbostäders styrelse har tagit beslut om att påbörja byggnationen av kvarteret Villan med  åtta lägenheter på Järnvägsgatan i Rydaholm.

Finnvedsbostäders styrelse har tagit beslut om att påbörja byggnationen av kvarteret Villan med åtta lägenheter på Järnvägsgatan i Rydaholm. Foto: Pressbild

Tilldelningen för totalentreprenaden går till Stensnäs Bygg AB som skriver kontrakt med Finnvedsbostäder när upphandlingen vunnit laga kraft.

– Vi ser att det finns en efterfrågan i Rydaholm på tillgängliga, moderna lägenheter med hög standard, säger Lars Lejon styrelseordförande i Finnvedsbostäder. Och det faktum att Finnvedsbostäder inte har byggt hyresrätter i Rydaholm sedan början av 80-talet gör att det här känns extra roligt, fortsätter Lejon.

Huset som byggs på bästa läge i Rydaholm blir en stadsvilla i tre våningar med lägenheter i varierande storlekar. Det blir ett gediget hus i fasadtegel och mörkgrått, bandtäckt plåttak. Stor omsorg har gjorts med planteringar och grönområde runtomkring. Samtliga lägenheter kommer att ha insynsskyddade uteplatser eller balkonger som är placerade på baksidan av huset. Det blir en plats för ett mindre torg i korsningen framför huset som blir en naturlig mötesplats. Det kommer att finnas hiss i byggnaden och alla lägenheter är utrustade med diskmaskin, mikrovågsugn, tvättmaskin och torktumlare.

– Byggnationen påbörjas under hösten och beräknas vara inflyttningsklart i början av 2023, berättar Finnvedsbostäders fastighetsutvecklingschef Per-Magnus Rylander. För detta projekt kommer vi också att ansöka om investeringsbidrag från länsstyrelsen, avslutar Per-Magnus Rylander.

Källa: Pressmeddelande från Finnvedsbostäder

Taggar

Dela


1 reaktion på Finnvedsbostäder påbörjar nybygge i Rydaholm

Kommentarsfunktionen är stängd