Nyheter

Finnvedsbostäder bygger 48 nya lägenheter

Nyheter Byggnation av kvarteret Väduren på den gamla Bilspedition tomten kommer påbörjas omgående av Finnvedsbostäder. Onsdagen den 1 april skriver Finnvedsbostäder och Lars Jönsson Byggtjänst AB kontrakt på totalentreprenaden för byggnationen. Det kontrakterade ordervärdet beräknas uppgå till 86 miljoner kronor.

Foto från pressmeddelandet

Kvarteret Väduren har funnits med i planeringen ett tag och ligger på den gamla Bilspedition tomten där Finnvedsbostäder 2016 vann en markanvisningstävling med det förslag på byggnation som nu ska byggas, så det känns extra roligt att vi nu kan sätta spaden i jorden, säger Stanley Guldmyr, vd på Finnvedsbostäder. Vi har också beviljats investeringsbidrag för projektet vilket kommer ha en positiv inverkan på hyresnivåerna, fortsätter Stanley Guldmyr.

Kvarteret Väduren består av 48 nya lägenheter varav en gruppbostad med 6 lägenheter. Lägenhetsstorlekarna varierar mellan 61-88 kvadratmeter fördelat på 2 och 3 rum och kök. Alla lägenheterna är väl genomtänkta och har flexibla planlösningar. Bostäderna har balkong eller uteplats i markplan och är inredda i ljusa, neutrala färger med ytskikt och golv av hög kvalitet. Samtliga lägenheter kommer utrustas med diskmaskin, mikrovågsugn, tvättmaskin och torktumlare. Tillgängligheten är dessutom  extra bra genom hiss i samtliga hus och rymliga badrum.

Exteriört kommer husen uppföras i rött fasadtegel och här kommer finnas bil- och cykelparkeringar för boende och besökare.

Vi tror på framtida tillväxt i Värnamo. Det är extra viktigt att visa vägen i dessa tider av oro, säger VD Stanley Guldmyr.

Källa; Pressmeddelande från Finnvedsbostäder

Taggar

Dela


2 reaktioner på Finnvedsbostäder bygger 48 nya lägenheter

Ytterligare lägenheter som vissa människor med olika bakgrunder inte får tillgång eller chans på om man inte har borgenär med årsinkomst på 300000:- 😢

Fördelen är om redan boende i Värnamo byter upp sig och på så sätt frigör för andra. Annars håller jag till 100 procent med

Kommentarsfunktionen är stängd