Nyheter

Finnvedsbostäder avvaktar nybygge i Bredaryd

Nyheter Svalt intresse bland Bredarydsborna gör att Finnvedsbostäder nu avvaktar med nybyggnation av hyresrätter i Bredaryd.

Stanley Guldmyr, vd för Finnvedsbostäder AB konstaterar att det är ganska svalt intresse i Bredaryd för nya hyresrätter.

Intresset för att hyra nya, moderna hyresrätter i Bredaryd är ganska svalt. Den slutsatsen drar Finnvedsbostäder efter att ha sammanställt en enkät.

Det var under april och maj månad som Finnvedsbostäder genomförde en enkät i Bredaryd. Frågan som bostadsbolaget ställde till Bredarydsborns var bland annat hur intresserade de är av att hyra bostad i Bredaryd av Finnvedsbostäder.

Intresset inför detta var lågt. ett 15-tal Bredarydsbor kom till ett informationsmöte på Bredaryds Värdshus den 9 maj. Det ska jämföras med ett 50-tal personer som i höstas kom till informationsmöte i Bygdegården. Då handlade det om att köpa in sig i bostadsrätter.
Finnsvedsbostädeer skickade under våren ut 2 000 enkäter i samhället. Av dessa var det bara 130 som kom tillbaka ifyllda.

Resultatet visade att 67 av de 130 ville bo kvar på orten, men under andra former. 40 av de som svarat uppgav att de kunde tänka sig att bo i en hyresrätt.
Stanley Guldmyr, vd för Finnvedsbostäder betecknar i ett pressmeddelande svarsfrekvensen som låg. Sedan tidigare har Finnvedbostäder bygglov för sju lägenheter i Bredaryd.
Kötiden för en lägenhet i Bredaryd är i nuläget är cirka  ett år.

Finnvedsbostäder väljer nu att invänta utvärderingen av  partneringprojektet med Bygga GWG på Gästgivarevägen i Bor.
Parallellt med detta undersöks förutsättningarna för att bygga 18-24 Bo Klok lägenheter på Häggegårdsområdet med möjlig byggstart kring årsskiftet 2019/2020. Här krävs en förnyad konkurrensutsättning av det ramavtal som SKL har träffat och som Finnvedsbostäder kan avropa från.

Finnvedsbostäder styrelse har nyligen beslutat att genomföra en förnyad konkurrensutsättning av SKL:s ramavtal Nya Hus för uppförande av 3 byggnader innehållande 18 lägenheter fördelat på 6 styck 2 rum och kök, 6 styck 3 rum och kök samt 6 styck 4 rum och kök på Häggegårdsområdet i Bredaryd. Efter att den förnyade konkurrensutsättningen är genomförd kommer Finnvedsbostäder att ta ny ställning till om projektet ska genomföras.

Fotnot: Även byggprojektet med nya bostadsrätter i Bredaryd har avstannat, i väntan på att folk tingar nya lägenheter.

Taggar

Dela