Nyheter

Filmpremiär för ””The Square i Värnamo

Nyheter Mitt under de pågående Värnamodagarna. kommer Guldpalmen till Rutans hemstad Värnamo, där den ska placeras i Rutan på Flanaden

Det blir smygpremiär för The Square under Värnamodagarna.

Dessutom blir det en exklusiv förhandsvisning av filmen ”The Square” dagen innan den har premiär i övriga landet.
Visningen innebär även en smygpremiär för Svenska Bios nya biograf Biostaden i Gummifabriken.
– Självklart ska Guldpalmen till Värnamo där allting började. Vi tänker ställa palmen i Rutan på Flanaden och det känns helt tryggt, för i Rutan får du inte stjäla, säger Ruben Östlund, regissör av filmen ”The Square”.

Arbetet med filmen ”The Square” inleddes med en förstudie i form av utställningen ”Rutan” på konst- och designmuseet Vandalorum i Värnamo i april 2015.
Det var i samband med det som den fysiska Rutan installerades på torget Flanaden i centrala Värnamo. När Guldpalmen kommer till Rutan på torsdagseftermiddagen, invigs även en informationsskylt och ett samtal hålls med Rutans upphovsmän Ruben Östlund och Kalle Boman.
På kvällen blir det en exklusiv förhandspremiär för ”The Square” i Värnamo. Filmen förhandsvisas på ett fåtal utvalda orter innan den har premiär i hela landet fredag 25 augusti.
– För mig känns visningen i Värnamo som den riktiga Sverigepremiären, eftersom det är här Rutan finns och visningen sker dagen innan filmen går upp på biograferna, säger Kalle Boman.  Filmen visas i Svenska Bios nybyggda biograf Biostaden i Gummifabriken. Filmduken är med sin bredd på 17 meter en av de största i Norden. Visningen av ”The Square” blir även en smygpremiär för biografen.

Gummifabriken är en mötesplats för kultur, utbildning och näringsliv på närmare 20 000 kvadratmeter som invigs 15-24 september. Visningen är för särskilt inbjudna gäster men det finns också möjlighet att vinna biljetter som kommer att lottas ut (för mer info kontakta TriArt Film). För den som inte har turen att vinna en biljett, går filmen upp på ordinarie repertoaren i Värnamo på Biograf Skandia redan dagen efter, den 25 augusti.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *