Nyheter

Fibo satsar i Rydaholm – första nybyggnationen på 40 år 

Nyheter Senaste gången Finnvedsbostäder byggde nya hyresrätter i Rydaholm var 1981. Nu, 40 år senare, är nästa projekt på gång.

Senaste gången Finnvedsbostäder byggde nya hyresrätter i Rydaholm var 1981. Nu, 40 år senare, är nästa projekt på gång. Illustration: Accent Arkitekter  [1/3]

Det tilltänkta flerbostadshuset består av hyreslägenheter. På taket bereds plats för solceller. Illustration: Accent Arkitekter  [2/3]

Planöversikten över fastigheten, innehållande bland annat åtta parkeringsplatser, cykelparkering, slänter med planteringar och en trädgård på baksidan. Illustration: Accent Arkitekter  [3/3]

Det kommunala bostadsbolaget Finnvedsbostäder har skickat in en ansökan om bygglov av ett flerbostadshus samt cykelgarage, miljöstation, mur/plank och anläggande av parkeringsplats på fastigheten Nederled 2:37 på Järnvägsgatan 2 i Rydaholm. 

– Förväntningarna är förstås höga, eftersom detta är Finnvedsbostäders första nybyggnation av traditionella hyresrätter i Rydaholm sedan 1981 då vi byggde radhuslägenheter på Hovslagaregatan. Sedan dess har vi varit aktiva på orten genom nybyggnation av vårdcentral, ut- och tillbyggnad av Lindgården med nya lägenheter för särskilt boende och lägenheter för kategorin 65+ samt ombyggnad för gruppboende på Stallagårdsvägen 20. Det nya huset kommer verkligen bli ett fint tillskott i Rydaholm på en tomt med centralt läge, säger Camilla Lundh, marknadschef på Finnvedsbostäder. 

Som ett led i nyproduktionen kommer det att beredas plats på taket för montering av solceller. 

– Solceller är något som vi arbetat med under längre tid i våra bestånd. Vi har i dag solcellsanläggningar på sju av våra befintliga fastigheter och kommande solceller på kvarteret Väduren i Värnamo, kvarteret Rönnbacken i Bredaryd och kvarteret Sjukstugan på Mossleplatån i Värnamo. Det finns även en plan att utöka med ytterligare sju solcellsanläggningar i våra befintliga bestånd, säger Camilla Lundh. 

När är ambitionen att sätta spaden i marken?

– Om vi får ett positivt styrelsebeslut att påbörja byggnationen i Rydaholm, beräknar vi att kunna starta upp projektet under början av hösten. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Fibo satsar i Rydaholm – första nybyggnationen på 40 år 

Det var verkligen på tiden att det byggs bostäder utanför Värnamo.

Kommentarsfunktionen är stängd