Nyheter

Får omstrukturera biblioteksverksamhet 

Nyheter Kulturförvaltningen får lyfta en halv miljon kronor ur kulturnämndens resultatfond för att strukturera om biblioteksverksamheten.

Kulturförvaltningen får lyfta en halv miljon kronor ur kulturnämndens resultatfond för att strukturera om biblioteksverksamheten. Arkivbild.

Under 2023 och även 2024 sker stora förändringar av biblioteksverksamheten. Ett nytt bibliotek öppnas i Bredaryd medan filialerna i Forsheda, Bor och Rydaholm görs om till meröppna bibliotek. Ytterligare bybibblor ska etableras utöver de som redan öppnat i Nydala, Dannäs, Fryele och Ohs och en ny bokbil, avsedd främst för förskolor, levereras under 2023. Inköpet av bokbilen finansieras till stor del av statliga medel. 

På sikt innebär detta en bättre och mer kostnadseffektiv biblioteksverksamhet, eftersom biblioteksbussen som är dyr i drift kan avvecklas. På kort sikt innebär dock omstruktureringen extra kostnader som inte ryms i ordinarie driftsbudget. Därför behöver medel till den nödvändiga omstruktureringen lyftas ur kulturnämndens resultatfond, som i nuläget innehåller 3,6 miljoner kronor. 

Kommunstyrelsen beslutade på sitt senaste sammanträde att bevilja förvaltningens begäran om att lyfta 500 000 kronor ur kulturnämndens resultatfond för att genomföra omstruktureringen.

Taggar

Dela