Nyheter

Får inte bygga om garage till frisersalong

Nyheter En ansökan inkom till kommunen gällande rivningslov för befintligt garage och bygglov för tillbyggnad av enbostadshuset med nytt garage och frisersalong 

Avslag på bygglovsansökan. Arkivbild

Enligt ansökan ska frisersalongen vara cirka 95 kvadratmeter med tillhörande fasadskylt. Detaljplanen i området anger bostadsändamål. Men hänsyn till att förslaget innebär att stora delar av tillbyggnaden kommer att användas för att bedriva en verksamhet så avviker detta från detaljplanens ändamål. 

Att fastigheten också skulle bli bebyggd med cirka 206 kvadratmeter där detaljplanens bestämmelser är 200 kvadratmeter gör att även detta avviker, om än lite. Kommunens parkeringsnorm säger att verksamheten, som det ansökts om, ska rymma två parkeringsplatser, och dessa finns ej med i bygglovshandlingarna. 

En av grannarna har inkommit med synpunkt om att verksamheten innebär ökad trafik men där övriga grannar inte har något att invända eller inte har svarat på yttrandet. 

Samhällsbyggnadsnämnden beslutade under senaste sammanträdet att inte bevilja ansökan som inkommit på fastigheten vid Smörblomman i Värnamo. 

Taggar

Dela