Nyheter

Får 600 000 för att hitta ny biblioteksbuss

Nyheter Statens kulturråd har beviljat kommunen 600 000 kronor för att utreda möjligheten att hitta en ny bokbuss.

Arkivfoto.

Inom ramen för projektet Stärkta bibliotek, har Statens kulturråd beviljat kulturnämnden 600 000 kronor. Pengarna ska användas för att genomföra en utredning av inköp av en ny bokbuss. I februari 2020 beslutade kulturnämnden att plocka en halv miljon kronor ur nämndens resultatfond för att kunna genomföra utredningen. Nämnden menade att resurserna saknas i befintlig driftsbudget, eftersom utredningen av ny bokbuss kräver extra personal samt extern kompetens.

I kommunens investeringsplan för 2021 finns fem miljoner kronor avsatta för inköp av en ny bokbuss. Den nuvarande bussen togs i drift 2006 och behöver ersättas inom ett par år. Vid budgetförhandlingen i juni 2019 gav kommunfullmäktige kulturnämnden i uppdrag att ”undersöka möjligheten till ett mindre och billigare alternativ till förslaget om inköp av ny biblioteksbuss”.

För att möjliggöra undersökningen, ansökte kulturnämnden om medel relaterade till kultur- och landsbygdsprojekt. För att påbörja arbetet snarast möjligt, menade nämnden att besked om pengar inte kan vänta, och beslutade därför att lyfta medel ur kulturnämndens resultatfond. Efter att beslutet fattades har Statens kulturråd beviljat medel, varpå nämnden har återkallat tidigare beslut.

Läs mer om biblioteksbussen här. 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Får 600 000 för att hitta ny biblioteksbuss

Vad? 600.000 kronor för att utreda möjligheten att att hitta en ny bokbuss?

Det går bra nu!

Det gäller att fylla på bland skrivbordsnötarna!
Några undersköterskor skulle göra nytta.

Statens kulturråd har tydligen fått för mycket pengar hur kan man slänga ut 600 000 kronor för att någon ska utreda ett bussköp det är skattepengar ni leker med det motsvarar två årslöner för en undersköterska helt otrolig att man kan hushålla med skattepengar på detta viset

Kommentarsfunktionen är stängd