Nyheter

Ewa Klingberg – författaren som sätter Värnamo på kartan

Nyheter Nästa vecka kommer Ewa Klingberg till Gummifabriken för att presentera sin nya deckare ”Plundringstider”, andra delen i serien Värnamord.

Montagebild av David Alin

Ewa Klingberg, är välkänd och älskad av många läsare i Sverige genom sina böcker i Huskvarnasviten och serien om Begravningsbyrån Tranan.

I de senaste böckerna, ”Midsommarblot” och ”Plundringstider”, har hon sadlat om till deckarförfattare. Och de märkliga dödsfallen utspelar sig i Värnamo.

I ”Midsommarblot”, första delen i serien Värnamord, återvänder journalisten Niklas till Värnamo för att begrava sin pappa, ortens välkända tidningsredaktör. Niklas tömmer pappans arbetsrum och hittar urklipp om ett mystiskt fall på 1960-talet. Niklas nyfikenhet väcks. Kan han lösa fallet?

I ”Plundringstider” har Niklas funnit sig till rätta i Värnamo men efter ett inbrott hittar han en lapp med meddelandet att om han inte slutar rota i gamla fall kommer det att gå illa för honom …
Niklas låter sig inte avskräckas utan gräver vidare i det beryktade julgranskriget 1966 – ett mysterium som gäckat generationer av Värnamobor.

Läs om när vi träffade Ewa i maj månad

Taggar

Dela