Nyheter

”Ett jubileum värt att uppmärksamma”

Nyheter Idag fyller Studieförbundet Vuxenskolan 100 år. - En folkbildande kraft i samhället, säger Andreas Rydberg, verksamhetsutvecklare.

Andreas Rydberg stoltserar med jubileumstårtan.

Den 24 september 1920 såddes det frö som med tiden har vuxit ut till Vuxenskolan. Födelseorten är Slöinge i Halland, där bröderna Rudolf och Eric Carlsson den här dagen för 100 år sedan samlade några kamrater på gården Gåsabol för att studera och framför allt diskutera.

– Det här är ett jubileum värt att uppmärksamma. I dag har vi en begränsad fysisk träff för cirkelledare och deltagare, där vi kommer äta lite tårta och diskutera demokratifrågor, kanske rentav kafferepets betydelse för samhället, säger Andreas Rydberg.

I dag finns SV i landets alla kommuner och når cirka en miljon människor med sina folkbildande aktiviteter. Förbundet har 900 anställda, 19 000 cirkelledare och 300 förtroendevalda. Organisationerna bakom SV är Centerpartiet, Liberalerna och LRF.

– Vi vill visa vilken stor insats folkbildningen gör, säger Andreas Rydberg.

Jubileumet firas på landets lokalkontor, men för de som inte kan närvara, finns även möjlighet att delta i ett digitalt firande.

Taggar

Dela


1 reaktion på ”Ett jubileum värt att uppmärksamma”

STORT GRATTIS!!!

Till både engagemang och studier.

ATT diskutera demokratifrågor, kanske rentav kafferepets betydelse för samhället ÄR en mångfald.

Och med snärjare och snärjare pauser kan man snart inga diskussioner föra ALLS…

Kommentarsfunktionen är stängd