Nyheter

Erica tvåa på riksdagslista

Nyheter Erica Gunnarsson Kibowa från Skillingaryd utsågs i dag på valkonferensen med Vänsterpartiet i Jönköpings län att stå tvåa på riksdagslistan för länet.

Erica Gunnarsson-Kibowa. Pressbild

– Det blir verkligen roligt och inspirerande! Jag brinner för alla människors lika värde. Alla ska känna sig inkluderade i samhället. Sociala frågor när det gäller såväl barn, ungdomar, äldre som sjuka är väldigt viktiga för mig. Jag är också aktiv inom asylrättsfrågor och integration, säger Erica.

Vänsterpartiet i Jönköpings län hade ett mandat i riksdagen från 1994 till 2010 som Alice Åström från Vaggeryd innehade. I de senaste två valen har Vänsterpartiet misslyckats att ta ett mandat på Jönköpingsbänken med små marginaler.

– Det måste betonas att vår grundläggande politik är att skapa ett tryggare samhälle för alla genom att utjämna de ekonomiska och därmed de sociala klyftorna. Vi är ett socialistiskt, feministiskt parti som arbetar aktivt för jämställdhet mellan könen, avslutar Erica Gunnarsson Kibowa, som också är tillförordnad distriktsordförande.

Som etta på riksdagslistan valdes Ciczie Weidby från Jönköping och Mikael Ekvall valdes om på förstaplats på regionens lista.

Bland övriga namn på listorna märks Martin Damberg från Klevshult, Elizabeth Orellana Bravo från Vaggeryd och Paula Dahlberg från Värnamo.

Här finns Vänsterpartiets lista till region och riksdag (pdf)

Taggar

Dela