Nyheter

”En Svensk Tiger” tillbaka efter sex år

Nyheter Efter sex års tystnad är det dag för en häftig  återkomst.

Den 25 januari släpper "En Svensk Tiger" nytt material, efter sex års tystnad. På bilden syns Pär Larsson – gitarr/sång Robert Lindahl – trummor Markus Magnusson – bas.

Det svenska punkbandet ”En Svensk Tiger” är åter redo att kliva upp på de stora scenerna.
Bandet slog igenom ordentligt 2009 med albumet ”Versace Style”.
Årets punkalbum” på Manifestgalan samma år. Låtarna ”Sandra Måste Dö”” och”Leningrad Skyline” blev inskrivna i den svenska punkrockhistorien där albumet anses vara ett av 00-talets viktigaste svenska punkrockalbum. När bandet senast var aktuellt, för sex år sedan så hade bandet ryktet om sig att vara Sveriges bästa Punkband.

Två tredjedelar har dessutom rötter eller kommer från Värnamo. Robert Lindahl som är bandets trummis är född och uppvuxen i Värnamo men bor numera i Linköping.
Pär Larsson som sjunger och spelar gitarr har sina rötter i trakten. Hans mor är från Gnosjö, fadern är från Värnamo så Pär brukar regelbundet hälsa på sin släkt här.
De senaste fem åren har de arbetat intensivt med producenterna Ulf ”Rockis” Ivarsson (Thåström, Solen) och Kapten Röd för att skapa ett eget och uppdaterat sound som går ifrån den klassiska svenska punken som vi känner den idag.

– För oss har musiken aldrig tystnat, vi gick in i studion så fort vi hade slutat spela live, med inställningen att utveckla vårt musikaliska uttryck. Vi kontaktade Kapten Röd som lade grunden till ett nytt sound, han tog oss från”gitarr bas trummor” och adderade en elektronisk ådra som öppnade nya dimensioner. Detta tog vi med oss till Stockholm och producenten Ulf Ivarsson som gärna djupdyker i mörka proddar och är antitesen till Kaptenens dansanta produktioner. Vi har kommit en lång väg från treackordspunken där vi en gång började, säger sångaren Pär Larsson.

Snart, den 25 januari släpper bandet singeln ”Skuggor I Blåljus” som gästas av sångerskan Idde Schultz släpps 25 januari och porträtterar ett maktövergrepp en kall vinternatt i Uppsala. Singeln är från bandets andra album”Gbg Noir” med release 10 maj 2019.

Taggar

Dela