Nyheter

En strålande start

Nyheter Navets fritidsgård har fått en bra start i de nya lokalerna. – Att ha så många ungdomar här från öppning till stängning är fantastiskt, säger samordnaren och fritidsledaren Kushtrim ”Curre” Brahimi.

Personalen på Navets fritidsgård sammanfattar en bra start i de nya lokalerna. Från vänster: Albulena Brahimi, Jussi Kurttio, Kushtrim Brahimi, Mixhen Gerdellaj, Monica Lööf och Andreas Svensson.

I början av september månad invigdes fritidsgården Navet sina nya lokaler i Vråens centrum. Två månader senare konstaterar Curre Brahimi en god start på satsningen. 

– Vi har haft ett snitt på 40 till 50 ungdomar på eftermiddagarna och runt 40 på kvällarna. På fredagarna och lördagarna har vi ett snitt på 90 ungdomar. Med anledning av trycket har vi valt att förstärka personalen så att det är tre personer på fredagarna och lördagarna. Att ha så många ungdomar från öppning till stängning är fantastiskt och det är kul att satsningen har tagits emot så väl, både av ungdomar, föräldrar och samarbetspartners, säger han.

Nysatsningen har redan burit frukt.

– Vi har fått lite nya samarbetspartners. Bland annat har vi haft samarbeten med IFK Värnamo, som har gett ungdomarna gratisbiljetter till vissa matcher. Nu håller vi även på att utveckla ett samarbete med Gummifabriken. De vill försöka få dit ungdomarna också, så vi tittar på den frågan. Det känns verkligen som allt fler hoppar på tåget och vill vara en del av det här. 

Med flytten har även verksamhetsarbetet utvecklats.

– Vi håller på med ett utskick till alla deltagarnas föräldrar om vilka regler som finns på fritidsgården. Det handlar om att ha klarspråk med varandra. Utöver det arbetar vi med samarbetet med skolorna. Nu på onsdag (tidigare i veckan) kommer Exposkolans fritidsområde hit och tittar på verksamheten, på fredag (läs i går) kommer Enehagen hit. Vi försöker hjälpa varandra så mycket som det bara går, säger Curre och fortsätter.

– Fritidsledarna är och stöttar alla högstadieskolorna i Värnamo kommun under förmiddagarna i Bor, Forsheda, Gröndal och på Apla. Här tryggar vi upp med vuxennärvaro, bygger relationer med ungdomar, marknadsför vår verksamhet med mera.

Även på fritidsgården i Rydaholm utvecklas arbetet. 

– Bland annat har ungdomarna fått prova på skytte. Nu arbetar vi även för att vidareutveckla det området ännu mer. 

Hur ser du på fritidsgårdarna om tre år? 

– Jag hoppas att vi har utvecklat verksamheten med våra samverkansgruppen ännu mer. Jag hoppas även att Navet har öppnats upp på fler ställen utifrån vår verksamhet och jag hoppas på utökade dagläger med uppemot 80 deltagare. 

Taggar

Dela


1 reaktion på En strålande start

De bedriver ett viktigt arbete. Hoppas bara vi får se en fritidsgård i andra delen av stan också, ovanför viadukten.

Kommentarsfunktionen är stängd