Nyheter

En reflekterande upptäcktsfärd

Nyheter Under december månad förvandlas Lille mosse till en reflekterande skattjakt.

Karin Alm tar er med på en reflekterande upptäcktsfärd i Lille mosse  [1/5]

Ett tunt lager snö har dagen till ära fallit på spången.  [2/5]

Skogen är full av reflexer och bokstäver.  [3/5]

Banan mäter 400 meter och går på stigar och spänger.  [4/5]

Det gäller att hålla ögonen öppna för att finna de tio gömda bokstäverna.  [5/5]

En skog full av reflexer och bokstäver. Friluftsfrämjandet i Värnamo ville skapa en ny familjeaktivitet och har satt upp en reflexbana i Lille mosse vid Borgen.

– Det var en kollega i Kalmar som hade gjort en sådan här bana tillsammans med sin son. Sedan har det spridit sig, säger Karin Alm i Friluftsfrämjandet.

Karin Alm nappade på idén.

– Jag har gjort en sådan här bana vid en tidigare aktivitet. Då satte vi upp marschaller och avslutade kvällen med en grillning, så det var skönt att ha grundtanken från början.

Tillsammans med kollegan Marcus Melin satte Karin Alm upp banan.

– Vi var här i lördags tillsammans med våra familjer och satte upp den. När vi gick här och tittade så kände vi att Lille Mosse var en klockren plats för en sådan här aktivitet.

Banan mäter 400 meter och går på stigar och spänger. Start och mål sker vid Lille mosses entré mitt emot vallaboden.

– Det hänger över 50 reflexer i träden samt tio reflexbokstäver längs med banan. Bokstäverna bildar två ord, så det gäller att spana efter bokstäverna och försöka klura ut orden. Det finns även en informationsskylt vid starten som talar om vad det är som händer, säger Karin Alm.

Karin Alm ser reflexbanan som ett litet äventyr och välkomnar familjer att bege sig ut vid Lille Mosse på en reflekterande skattjakt.

– Vandringen är en del av vår lista på aktiviteter att hitta på i pandemitider och vi ser det här som en möjlighet att sprida ljus i mörkret. Banan tar cirka tio till 15 minuter att gå. Det är en lagom kvällsaktivitet och en möjlighet att komma ut i pandemitider. Ta med ficklampa, följ reflexerna och se till att få ett härligt äventyr i skogen.

Taggar

Dela