Nyheter

En kraftsamlande jubileumskonsert

Nyheter På söndag bjuder Brunnskyrkan och Allianskyrkan in till en jubileumskonsert med Ingemar Olsson. – Det finns en styrka i att vara flera, säger Sten Johansson till Värnamo.nu.

Sten Johansson från Brunnskyrkan och Lars-Göran Lundström från Allianskyrkan kraftsamlar inför söndagens jubileumskonsert med Ingemar Olsson i Allianskyrkan. Bild: David Alin   [1/2]

20 album, 200 låtar, fyra böcker och världsturnéer har det hunnit bli för artisten Ingemar Olsson. På söndag tar han plats på Allianskyrkans scen. Bild: Pressbild  [2/2]

Sedan många år tillbaka har Brunnskyrkan och Allianskyrkan i Värnamo deltagit i insamlingen ”Ge för livet”. Insamlingen, som tidigare hette ”Bröd till bröder”, har under årens lopp förbättrat tillvaron för tusentals människor världen över. Sedan starten har Brunnskyrkan samlat in mer än 3 miljoner kronor. Under hösten kommer det att uppmärksammas på flera sätt, bland annat genom brödförsäljning och en loppis. På söndag arrangerar församlingarna tillsammans med Bilda en jubileumskonsert i Allianskyrkan. 

– Det här ska bli jättekul. Vi har väntat på det här i två år, så vi är glada över att äntligen få hit Ingemar. Ingemar har haft konsert hos oss i Brunnskyrkan tidigare, men vi vet att han drar mycket folk och i det här fallet kände vi att vi har en för liten lokal. Att få göra det tillsammans med Allianskyrkan gör också att det blir roligare, större och bredare. Det finns en styrka i att vara flera, säger Sten Johansson. 

Kyrkorna började planera för konserten under 2019.  

– När Brunnskyrkan fick erbjudandet om att arrangera en sådan här konsert och när vi kom så långt i planeringen så att samhället öppnade igen, så kände vi att Allianskyrkan kan vara en passande lokal för arrangemanget. Det har varit en smidig process och jag känner att det här samarbetet har gett en god försmak, säger Lars-Göran Lundström.

20 album, 200 låtar, fyra böcker och världsturnéer har det hunnit bli för artisten Ingemar Olsson. Han har haft flera låtar på Svensktoppen och han står även bakom psalmen ”Du vet väl om att du är värdefull”. På söndag tar han plats på Allianskyrkans scen.

– Han är en otrolig profil i våra kretsar. Det ska bli riktigt roligt, säger Lars-Göran Lundström.

Överskottet från konserten kommer att gå till kyrkornas insamlingsprojekt. I år samlar Allianskyrkan in till ett projekt för byutveckling och för att förbättra människors situation i ett land i Centralasien. I Brunnskyrkan har man under året två insamlingsprojekt.

– Den ena insamlingen går till mikrolån och utbildning för kvinnor i Centralafrikanska republiken. Den andra insamlingen går till sjukvård för de mest utsatta i Tanzania, säger Sten Johansson. 

Det har hittills varit ett stort intresse för konserten med 170 sålda förköpsbiljetter. 

– Vi har satt ett tak på 250 platser. I mån av att det finns platser över, kommer vi att sälja biljetter vid dörren, hälsar duon.

Taggar

Dela