Nyheter

En givande eftermiddag

Nyheter På söndag bjuder Allianskyrkan och Brunnskyrkan in till en välgörenhetskonsert med Roland Utbult. – Han är i en klass för sig, säger Kent Sundell i Allianskyrkan.

Kent Sundell från Allianskyrkan och Sten Johansson från Brunnskyrkan håller tillsammans upp konsertaffischen, som pryds av Roland Utbult, framför Allianskyrkans entré.

Sedan många år tillbaka har Brunnskyrkan och Allianskyrkan i Värnamo deltagit i insamlingen ”Ge för livet”. Insamlingen, som tidigare hette ”Bröd till bröder”, har under årens lopp förbättrat tillvaron för tusentals människor världen över. På söndag arrangerar församlingarna tillsammans med Bilda en konsert i Allianskyrkan.

– Det kommer att bli bra det här. När vi arrangerade konserten med Ingemar Olsson förra året var det precis när restriktionerna i samhället började släppas allt mer. Nu är det ett helt annat läge när vi arrangerar årets konsert eftersom vi kan bjuda på servering efteråt också, där alla intäkter går till insamlingen. Den möjligheten hade vi inte förra året på grund av rådande avståndsregler, säger Sten Johansson i Brunnskyrkan. 

Roland Utbult beskrivs som en folkkär singer/songwriter och en frisk fläkt i Sveriges riksdag. Han har spelat in över 20 album och har bland annat samarbetat med Oslo Gospel Choir, Tomas Ledin, Andraé Crouch, Per-Erik Hallin, Triple & Touch, Evelina Gard, Janne Schaffer och Sveriges Radios symfoniorkester. Utbult har medverkat i TV-serien ”Minns du sången” och hans sånger ”Om sommaren” och ”Längtan till havet” låg båda fem veckor på Svensktoppen. På söndag tar den folkkäre musikern ton på Allianskyrkans scen.

– För oss handlar det om att få hit någon som många känner igen och Roland Utbult är en person som många förknippar med musik. Han är en otroligt begåvad person och det gör så mycket att få hit de här stora sångarna. Frun och jag lyssnar mycket på Roland när vi är ute och åker någonstans. Han är i en klass för sig, hans musik används på många sätt och vi vet att han går hem hos alla åldrar, säger Kent Sundell i Allianskyrkan. 

– Han var här för ”Ge för livets” räkning i samband med en marknad. Då stod han först nere vid marknadsståndet och spelade och hade senare under kvällen en konsert i kyrkan. Det ska bli riktigt roligt att få hit honom, säger Sten Johansson. 

Överskottet från konserten går till kyrkornas insamlingsprojekt. I år samlar Allianskyrkan in till ett projekt för att förbättra människors situationer i ett land i Centralasien. 

– Vi hjälper bland annat kvinnor i landet att få en utbildning. Vi har en person som precis har varit där som kommer att berätta mer om arbetet under kvällen. Vi vet att det lilla vi kan göra gör stor skillnad för andra, säger Kent Sundell. 

De insamlade pengarna som Brunnskyrkan tar del av går till mikrolån för kvinnor i Centralafrikanska republiken. 

Vi har fått rapporter om att kvinnor samlas i grupper och får möjlighet att ta del av pengarna. I genomsnitt är det små belopp det handlar om och de får möjlighet att låna ytterligare pengar mot tio procents ränta. Mycket av pengarna går till utbildningar för att de ska få lära sig baskunskaper. Kombinationen av att få en utbildning och ekonomiskt stöd samt vara en del av en grupp gör otroligt mycket för de här kvinnorna. Några kronor i veckan kanske låter som en löjlig summa, men i deras värld betyder det otroligt mycket, säger Sten Johansson.

– Det här känns jätteroligt och vi tror på att 200 personer kommer. Möjlighet finns också att köpa biljett i Allianskyrkan innan konserten, avrundar duon.

Taggar

Dela


2 reaktioner på En givande eftermiddag

Kommentarsfunktionen är stängd