Nyheter

Elsparkcyklar förbjuds på gångbanor

Nyheter Regeringen har beslutat om ett körförbud på gångbanor för elsparkcyklar. Förbudet kommer att gälla från och med 1 september.

Från och med den 1 september blir det förbjudet att köra elsparkcykel på gångbanor. Bild: David Alin

– Nu får vi ordning och reda även på våra gator. Att elsparkcyklar kör fort på gångbanor har varit ett stort problem i många städer. Nu är det slut med det. Tillsammans med parkeringsförbudet kommer det här förslaget förbättra framkomligheten och säkerheten för alla som går på våra gångbanor, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth i ett pressmeddelande.

I och med ändringen kommer samma regler som gäller för traditionella cyklar och elcyklar även gälla för elsparkcyklar och andra icke självbalanserande eldrivna cyklar utan tramp- och vevanordning. Bryter man mot förbudet kan påföljden bli böter.

Ändringen träder i kraft den 1 september 2022, alltså samtidigt som parkeringsförbudet för elsparkcyklar på gång- och cykelbanor.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Elsparkcyklar förbjuds på gångbanor

Tillåt endast elsparkcyklar för gifta personer över 100 år med hemmavarande barn.

Hälften av Värnamos befolkning bor utanför tätorten och måste ta bilen. Men i stan gör man det besvärligt för dessa tusentals bilister med köer, gupp, parkeringsavgifter och annat medan några enstaka cyklister på somrarna ska ha egna cykelvägar och bussarna, som inte finns för dem utanför stan, går tomma i centrum. Ser inte de som beslutar detta?

Förbjud allt. Förbjud elcyklister som kör som galningar på våra cykelbanor, förbjud folk med hundar på våra gång- och cykelbanor för de kan inte gå på rätt sida eller hålla i hunden, förbjud äldre människor som inte hör en ringklocka på en cykel, förbjud idioterna som bestämmer i vårt land att vistats i samhället.

Mycket bra förslag, nu behöver tekniska förvaltningen dela upp, på ett riktigt sätt, cykelbana och gångbana vilket nästan helt saknas i Värnamo.
Ta en tur till Ljungby, som har gjort ett bra jobb i centrum.

Kommentarsfunktionen är stängd