Nyheter

Elsa invigde värmestugan

Nyheter Det var en stor kväll vid Kyllåsbacken, väster om Skillingaryd, i går när invigningen av den nya värmestugan gjordes och alla i bygden var på plats, såklart

Nya stugan i Kyllås invigdes under onsdagskvällen  [1/29]

  [2/29]

  [3/29]

  [4/29]

Sista görs av Hans Peter Elg och Richard Nordenstam.  [5/29]

Barbro Andreasson fixar med invigningsmaten  [6/29]

Rickard Wackt, Kulhult, hade ritat huset  [7/29]

Många kom  [8/29]

  [9/29]

  [10/29]

  [11/29]

  [12/29]

  [13/29]

Martin Andreasson, ordförande i föreningen, tackade alla  [14/29]

  [15/29]

Bandet hölls upp  [16/29]

Sänktes något då det var lite för högt för Elsa Carlsson  [17/29]

...med hjälp av mamma Johanna klippte Elsa bandet  [18/29]

  [19/29]

Applåder och hyllningar  [20/29]

  [21/29]

Ludvig Almgren får applåder för rörmokeriet  [22/29]

  [23/29]

  [24/29]

  [25/29]

Erik Carlsson har varit en av snickarna  [26/29]

Vacker upplyst tavla i stugan  [27/29]

  [28/29]

  [29/29]

Minst ett 60-tal anlände till den nya stugan, Träffpunkt Kyllås, under den grådisiga novemberkvällen. Men inomhus var det varmt, härlig gemenskap och glädje. Ikväll skulle stugan äntligen invigas efter otaligt många ideella timmar.

– Stugan behövs, nu stannar nog en del längre än vad de kanske gjort tidigare, säger Elisabeth Ek från Äddebo.

– Köket är för att hantera medhavd mat, vi har porslin, diskmaskin och mikrovågsugn. Möjligen kan det bli våffelkväll någongång också, säger Barbro Andreasson från Ålaryd som fixar i köket inför invigningen.

I olika arbetsgrupper och lag har bygdens ungdomar, lite äldre och pensionärer jobbat tillsammans för att få klart stugan. Bygglag, inredningslag, serveringslag…. Listan gjordes lång när föreningens ordförande Martin Andreasson skulle läsa upp alla.

– Tack till Kerstin Nordenstam som hjälpt till med bidragsansökan. Om inte det hade gjorts så hade vi inte varit här idag. Tack till Ludvig Almgren som gjort allt rörmokeri, Bergfors snickerifabrik som gjort finliret, Rickard Wackt som ritat huset åt oss… ja ni är så många allesammans som har bidragit till allt och vi tackar för all hjälp, berättar Martin och säger att ”tur vi har de gamla pensionärerna som kan arbeta när vi andra arbetar”.

Tre grupper har arbetat onsdagar och lördagar varje vecka i fyra omgångar under hösten. I varje grupp har mellan 5 – 10 personer arbetat och här bevisar bygden att man ställer upp för varandra.

– Vi målade all ytterpanel hemma i ladugården, det gick smidigt, det var jag Allan, Ulla, Anita, Werner och Ann-Viol. Hade vi varit här och målat hade vi bara varit i vägen, berättar Ingvar Ekh. Frun Ann-Viol har sett till att alla har fått mat i sig under tiden och fick vara med och putsat fönstren och städa föreningens nya stuga.

När ordförande Martin tackat alla med respektive så var det dags för invigning. Ett band drogs ut som hölls av Lillian Ignell och Erik Carlsson. Bandet sänktes något då lilla Elsa Carlsson från Nyholm skulle klippa… fort gick det och nu var stugan invigd.

Varmt och gott är det i stugan när bergvärmen med golvvärme är installerad. Kaminen kommer att göra sitt när frusna skidåkare är sugna på macka och varm chokladmjölk mellan åken. Nu är det bara snön som fattas…

Taggar

Dela