Nyheter

Elever tillbaka efter nedstängning

Elever tillbaka efter nedstängning

Nyheter I dag välkomnas Figys elever tillbaka efter nedstängningen innan höstlovet. – Ur elevperspektiv blir det bra att undervisningen kommer igång igen, säger rektor Svante Leo.

I dag, måndagen den 2 november, välkomnas eleverna på Finnvedens gymnasium tillbaka till ordinarie undervisning efter nedstängningen den 13 oktober.

– Vi lutar oss åt smittskyddet och har en tät kontakt med dem. Det var av den anledningen vi stängde från första början. Nu finns det ingen anledning att fortsätta att ha stängt utan vi kör som planerat, säger Svante Leo.

Skolan fortsätter med tidigare åtgärder, så som handsprit i alla klassrum, handsprit på ställ och informationsmaterial uppsatt i lokalerna. Som en extra åtgärd, öppnas restaurang Ugglan som en extra matsal vid vissa tider.

– Vi har tittat på kritiska punkter och trängsel i matsalskön kan vara ett sådant ställe. Därför öppnar vi Ugglan för matutlämning, vilket vi gör när det är extra belastning. Det här har testats på andra skolor, så vi tänker att vi provar det också. Vi får försöka göra så gott vi kan, säger Svante Leo och fortsätter:

– Den högsta kvaliteten på undervisningen sker när eleverna är på plats. Ur elevperspektiv tror vi att det är bra att den ordinarie undervisningen kommer igång igen.

Taggar

Dela