Nyheter

Elen kan bli rekorddyr

Nyheter Elpriserna kommer att stiga rejält under höst- och vinter. Det spår Värnamo Energi.

Elpriserna kan bli rekordhöga i vinter, spår Värnamo Energi.

I ett pressmeddelande pratar energibolaget om att det kan komma att bli rekordhöga elpriser.
Enligt företaget finns det en mängd olika faktorer som spelar in och som påverkar prisbilden.
Den torra sommaren har medfört att det är rekordlåga nivåer i vattenmagasinen.
En annan faktor som spelar in på priset är tillgången på kärnkraft.

– Tillgången på kärnkraftsel låg just nu på grund av ett flertal verk är avställda för årlig översyn, detta i kombination med att priset på elcertifikat och ursprungsgarantier skenat i höjden, gör att elpriserna stiger, heter det i pressmeddelandet.
De senaste 5-6 åren har det enligt Värnamo Energi varit ett förhållande lågt elpris.
– Tack vare en god tillgång på el, där den förnybara delen med vattenkraft, vindkraft och solel varit väldig gynnsam, har vi under de senaste 5-6 åren upplevt förhållandevis låga elpriser, säger Åsa Karlsson, energisäljare på Värnamo Energi.

– När vi tittar i backspegeln, har vi inte tidigare haft så höga pristoppar i september månad, som vi nu tvingas förbereda oss på, fortsätter hon. Att vintern brukar dra med sig ökade elpriser är det flesta medvetna om, men nu ligger priserna högt redan i september, fortsätter hon.
Många elkunder har bundit sina elkostnader, dock långt ifrån alla.

– Många kunder passade på att binda sitt elpris i våras. Men för dem som inte hann med att teckna fast elavtal då, rekommenderar vi nu att rida ut stormen och ligga kvar på rörligt pris över vintern med förhoppning att kommande vår ska göra sitt antåg i följe med en rejäl vårflod som åter kan sänka elpriserna till mer gynnsamma nivåer, säger Åsa Karlsson, energisäljare på Värnamo Energi.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Elen kan bli rekorddyr

Klart, de blåser…vindar ….ATT de snuvar den ”lille” konsumenten på allt..

För ingen har ju tillgång till deras siffror, så Buff och bluffmetoden verkar kunna regera…

Det här är ju väldigt märkligt…. De säger att det inte finns vatten och sedan att kärnkraften inte räcker till. Men det är också som så att det har aldrig varit så många som investerat i solenergi och ändå räcker det inte till ?! Det luktar något fel här tror jag. De höjer för att de inte får in så mkt. pengar längre pga. att så många har investerat i solenergi – där är det skon klämmer det är jag helt hundra på.
Jag har själv investerat i ett 10 kW-system och nu skall de suga ut alla som försökt spara ännu mera. Eon har höjt nätavgiften för att kunna bygga ut i storstäderna men vi på landsbygden blir drabbade av detta. För jävligt rent ut sagt när man försöker göra något bra åt miljön och sin egna plånbok då straffas man direkt!

Kommentarsfunktionen är stängd