Nyheter

Efterfrågar distansundervisning

Nyheter "Är det inte dags för distansundervisning?" Den frågan ställer sig en privatperson i en skrivelse till barn- och utbildningsförvaltningen.

En privatperson har skickat in en synpunkt till barn- och utbildningsförvaltningen. Personen lyfter frågan om att aktivera distansundervisning inom för- och grundskola:

”Är det inte dags för distansundervisning?

Bland annat Gröndalsskolan har förberett för det.

Att vänta på att det finns tillräckligt många positiva resultat av covid-19 innan man kan aktivera distansundervisningen är en stor risk, då vård- och omsorgspersonal prioriteras vid testning och flera unga personer är symtomfria.

Det blir väldigt svårt att förstå allvaret med att hålla avstånd om skolan fortsätter som vanligt”, skriver avsändaren.

Taggar

Dela


1 reaktion på Efterfrågar distansundervisning

Så länge det anses att barn bär virussmittan sämre än gurkor blir det ingen distansundervisning trots att detta bevisligen fungerade bra vid sjukdom tidigare.

Citat hämtat från livsmedelsverket sida: ”För att ytor och föremål som till exempel frukt och grönt ska kunna överföra coronavirus måste viruset först hamna på föremålet i fråga. Det kan ske genom att en sjuk person hostar och nyser på föremålen, eller tar på dem med virus på händerna. Om en frisk person sedan tar på föremålen och därefter tar med handen i ögon, näsa eller mun, utan att ha tvättat händerna skulle hen kunna bli smittad.”

Tror barnen mår bättre av lite distansundervisning än att föräldrar och omgivning i riskgruppen avskärmar sig från dem.

Kommentarsfunktionen är stängd