Nyheter

Efter votering – Det blir nya bostäder framöver

Nyheter 25 stycken nya bostäder per bostadsenhet kommer att bli verklighet i Värnamo när kommunfullmäktige lämnade ett positivt besked på markanvisningsavtalet.

Avtalet som varit igång några år och redan februari 2017 fick området ett positivt planbesked för bostadsbyggnation vid samhällsbyggnadsnämndens möte.

Det har tagit längre tid, av olika anledningar, än vad som är brukligt  och det ursprungliga markanvisningavtalet förlängdes. För närvarande omfattas marken inom det anvisade området i huvudsak av ändrad stadsplan för kvarteret Göken, Vipan och Berguven med reglerad markanvändning park.

Totalt anges planförslaget med en byggnation om 950 kvadratmeter byggnadsarea samt utrymme för komplementbyggnader. Byggrätten medger ett tillskott av cirka 25 lägenheter per bostadsenhet.

Kommunen kommer att vara huvudman för allmän plats i detaljplanen.

– Det här är en riktigt långbänk, den här fastigheten som skattebetalarna äger. Jag kan göra det kort. Jag föreslår att man yrkar avslag på kommunstyrelsens förslag, Anders Ferngren (S).

– Detta gäller inte om det ska byggas några hus, utan att det ska finnas ett markanvisningsavtal. Det här handlar om den dagen det eventuellt är klart. Nu är ärendet överklagat till mark- och miljödomstolen. Jag yrkar bifall, säger Hans-Göran Johansson (C).

– Jag yrkar avslag på kommunstyrelsens förslag, kommenterar Anders Ferngren (S) igen.

Camilla Rinaldo Miller (KD) anser att det skulle vara bifall till kommunstyrelsens förslag och votering begärdes av (S). Jörgen Skärin (MP) meddelar jäv i ärendet.

Vid voteringen röstade (S) mot kommunstyrelsens förslag att lämna ett positivt svar angående markanvisningsavtalet. Röstningssiffrorna blev 20 som svarade ja och 10 röstade nej.

Reservation lämnades av (S) och (V).

Taggar

Dela


2 reaktioner på Efter votering – Det blir nya bostäder framöver

Finns det inget bättre ställe att bygga på? Att fördärva Värnamos sista fina område.

Nu FÖRSTÖRS fina Karlsdalsområdet också.
Bra jobbat Värnamo kommun som vanligt….
– Otroligt ledsamt….

Kommentarsfunktionen är stängd