Nyheter

Edvina är ny SSU-ordförande

Nyheter På SSU Jönköpings läns distriktsårsmöte i lördags valdes Edvina Palmcrantz, från Skillingaryd, till ny ordförande. Hon tar därmed över klubban från Anna Franzén.

Edvina Palmcrantz. Arkivbild

– Det är ett fantastiskt fint förtroende jag har fått från medlemmarna, säger Edvina Palmcrantz.

I lördags samlades SSU Jönköpings län till distriktsårskonferens i Norrahammar Folkets Hus. På dagordningen stod bland annat val av ny ordförande efter Anna Franzén som lämnar över klubban efter tre år. Till ny ordförande valdes Edvina Palmcrantz från Skillingaryd.

– Det känns fantastiskt fint att ha fått förtroendet att få ta över ordförandeklubban. Under det kommande året är det viktigt att SSU i Jönköpings län fortsätter att växa, och också förvaltar engagemanget hos de cirka 900 medlemmar som vi värvade under 2018. SSU byggs underifrån och distriktsstyrelsens viktigaste uppgift är att backa upp klubbarna och hjälpa dem bilda opinion, säger Edvina Palmcrantz.

Utöver val av ny ordförande beslutade distriktsårskonferensen även vilka politiska frågor som distriktet ska driva framöver. Många frågor rörde klimat.

– Vi har 10 år på oss att radikalt vända den utveckling vi har sett under de senaste åren. Då krävs det en modig socialdemokratisk klimatpolitik som ser till att vår klimatomställning inte sker på arbetarklassens bekostnad.

Distriktet beslutade även att driva frågan om obligatorisk undervisning om HBTQ + i skolorna.

– Det är ett viktigt förslag för att få en normkritisk undervisning i skolan. Ökad kunskap och medvetenhet bland våra unga är ett viktigt steg mot ett mer jämställt samhälle, säger Edvina Palmcrantz.

Utöver Edvina Palmcrantz valdes också Elif Aricak, Hugo Svensson, Bejna Ekin, Alexandra Östhed, Junie Ek och Jacob Borell in i distriktsstyrelsen.

Taggar

Dela