Nyheter

Drygt 21 miljoner kronor till bredbandsutbyggnad

Nyheter Inom ramen för landsbygdsprogrammet har 181 miljoner fördelats i Jönköpings län för perioden 2014-2020 varav nu 21 miljoner hamnar i Värnamo

Arkivbild

När den sista beslutsomgången gjordes i förra veckan beviljades pengar till Värnamo Energi AB för deras utbyggnad av bredband. De beviljades i bit över 21 miljoner kronor av den totala kostnaden som beräknas till drygt 103 miljoner kronor. I beslutet framgår att de har en täckning på 97%, 1410 hushåll och 913 företag som har anslutit sig. Totalt gräver man ner 800 kilometer fibelkabel.

Regeringen satsade 4,25 miljarder kronor i Landsbygdsprogrammet för bredbandsutbyggnad. Syftet med stödet har varit för att underlätta en utbyggnad av snabbt bredband på landsbygden, så att personer som bor och verkar där ska kunna ta del av det digitala samhället. Ett grundläggande villkor för stödet har varit att det ska vara till nytta för många.

– När den sista beslutsomgången är över har Länsstyrelsen i Jönköpings län fattat beslut om totalt 181 miljoner kronor i stöd för bredbandsutbyggnad. Det är ett viktigt stöd för att kunna fortsätta ha en levande landsbygd där människor och företag kan ha samma förutsättningar som i städerna, säger Lars Sandberg, avdelningschef på Landsbygdsavdelningen vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Arkivvfoto

Taggar

Dela


1 reaktion på Drygt 21 miljoner kronor till bredbandsutbyggnad

Kommentarsfunktionen är stängd