Nyheter

Diskuterar medfinansiering till multiarena

Nyheter Multiarenan i Kärda behandlas på kommunstyrelsens första höstsammanträde.

Multiarenan i Kärda behandlas på kommunstyrelsens första höstsammanträde. Arkivbild

På försommaren berättade vi om Kärda Multiarena – ”en FOLKE-park för alla”. Projektet består av en multisportyta med nät och integrerade mål, beachvolleybollplan, utegym, förbättring av befintliga skateramper, discgolfbana och trädäck för ”tonårshäng”. Planer finns på att komplettera satsningen med en renoverad boulebana och att även placera bänkar och bord i området. Under våren skickade Kärda IF skickade in en ansökan om medfinansiering till projektet till Värnamo kommun. När kommunstyrelsen i dag sammanträder för första gången den här hösten diskuteras föreningens ansökan om medfinansiering till projektet.

Både fritidsavdelningen och tekniska förvaltningen ser positivt på satsningen. ”Projektplan behöver klarläggas för att säkerställa den kommunala satsningen, anläggningens kvalitet och fortlevnad behöver säkerställas, medel bör sökas från Allmänna arvsfonden av Kärda IF och slutligen kan det finnas en styrka i ett snart beslut som bygger på etappvis utbyggnad med start i början av sommaren”, skriver förvaltningen i en skrivelse.

På sitt junisammanträde diskuterade tekniska utskottet ansökan. De ställde sig positiva till satsningen och föreslår kommunstyrelsen besluta att anvisa 312 500 kronor till projektet och att bidragsbeloppet justeras nedåt om den totala kostnaden blir lägre än nuvarande budget, så att kommunen bistår med proportionerligt lika stor andel. De har även föreslagit att uppdra tekniska förvaltningen att fullfölja en dialog med Kärda IF för att säkerställa projektplan för beslut om bidrag för investeringen samt för att klarlägga former för, och finansiering av, ambitionsnivå, besiktning, drift, skötsel och underhåll för anläggningen. I dag avgörs ärendet.

”Sammantaget är detta ett projekt tekniska förvaltningen ser positivt på. Projektplan behöver klarläggas för att säkerställa den kommunala satsningen, anläggningens kvalitet och fortlevnad behöver säkerställas, medel bör sökas från Allmänna arvsfonden av Kärda IF och slutligen kan det finnas en styrka i ett snart beslut som bygger på etappvis utbyggnad med start i början av sommaren”, skriver förvaltningen.

Taggar

Dela