Nyheter

Direkt: Kommunfullmäktige i Värnamo

Nyheter I kväll kommer vi att rapportera direkt från kommunhusets sessionssal, där fullmäktige sammanträder med start klockan 18.00

Värnamo.Nu bevakar kommunfullmäktige driekt från kommunhuset i kväll.

Fullmäktiges ordförande, Camilla Rinaldo Miller (KD) började mötet med att hälsa alla välkomna och höll sedan upprop där alla ledamöter räknades upp. Efter uppropet tog mötet en paus. Detta för att det skulle hållas två stycken informationer. Dels från Campus Värnamo och  verksamhetschefen Enikö Ohlsson som informerade om sin verksamhet. Sedan var det dags för Samhällsbyggnadsnämnden Värnamo s nya stadsbyggnadsvision.

Svante Olson (V) hade kvällens enda interpellation. Har vi nog med personal för att äldre på boende ska få komma ut på promenader, var hans fråga. Glenn Lund (M) är nytillträdde ordförande i omsorgsnämnden och svarade på Olsons fråga.

– Egentligen är det en fråga för omsorgsnämnden, konstaterade han till en början. I övrigt så hänvisade han till de individuella vårdplanerna som görs för varje äldre som omfattas av äldreomsorgen.

– Det finns för få anställda inom vård och omsorg. Ett bevis på detta är att alla aktiviteter för äldre numera oftast är borttagna.

– Enda aktiviteten som fungerar på äldreboendena är TV:n, som alltid sa Svante Olson.

– Värnamo ligger i snitt med övriga riket när det gäller personaltätheten, jag bedömer att vi har tillräckligt med personal, sa Glenn Lund. Som punkt fyra på dagordningen så antogs budgeten och verksamhetsplan för Kommunal  utveckling för 2019. Beslutet togs utan debatt.

Punkt sex på dagordningen handlade om Värnamo stad i framtiden.

Även den föreslagna nya stadsbyggnadsvisionen antogs utan debatt. Dock så passade kommunstyrelsen ordförande Hans-Göran Johansson (C) på att tacka  alla som varit med och arbetat fram den nya stadsvisionen.

Sedan bifölls den nya detaljplanen för kvarteret Sadelmakaren, det vill säga Fredsgatan i Värnamo.

Kvällens enda motion var inlämnad av Svante Olson, (V). Han föreslår i motion att äldre ska få äta subventionerad lunch, för 50 kronor. Nu kommer den frågan att beredas av kommunstyrelsen.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Direkt: Kommunfullmäktige i Värnamo

Att mäta personaltäthet säger inget om det inte sätts i relation till vårdtyngd. Därmed ett dåligt sätt att jämföra. Boenden ska bemannas utifrån vårdtyngd och de unika behov som finns för att uppfylla uppdraget gentemot varje enskild individ.
Det märks att Glenn Lund inte har någon som helst kunskap, erfarenhet eller insikt om hur en god vård och omsorg skall bedrivas. Mycket skrämmande att det är dessa personer som tar besluten om våra äldre, sjuka och försvarslösa kommuninnevånare.
Men man blir inte förvånad. I moderaternas natur ligger det att slå undan benen för de som redan ligger ner.
Glenn Lund har för övrigt inte långt kvar innan han själv blir gammal och hjälpberoende i denna kommun. Då lär han få sig en tankeställare.

”– Värnamo ligger i snitt med övriga riket när det gäller personaltätheten” Precis som om det skulle vara ett svar på frågan! Vill man som kommun ligga i topp så är väl detta ett utmärkt tillfälle! Se till så VARENDA en på åldreboende kommer ut minst en gång om dagen. Därmed basta! Borde vara straffbart att ha den policyn, ATT inte ha så mycket antal personal så att det inte sker.

Kommentarsfunktionen är stängd