Nyheter

”Det är inget system i det hela”

Nyheter En Värnamobo ryter till över regionens hantering av vaccinationsprocessen.

Arkivfoto

I förra veckan fick en Värnamobo i åldersgruppen 80 till 85 år hem en kallelse om att boka tid för vaccination av covid-19. Värnamobon, som är i riskgrupp, kontaktade sin vårdcentral för att boka in vaccinationstid, men ombads att ringa nästa vecka.

Under tisdagsförmiddagen ringde Värnamobon åter till vårdcentralen och fick till svar att ”ring om 14 dagar, för alla över 85 har inte fått några sprutor”. Under måndagskvällen fick Värnamobon höra på radion att regionen framöver kommer att börja skicka ut kallelser till personer mellan 75 och 79 år, när vaccinationen för de äldre grupperna fortfarande inte är klara. 

– Det blir ju heltokigt om de som är 75 till 79 år ska kunna boka tider samtidigt som oss, när de inte är färdiga med oss andra. Jag tycker det här är lite märkligt, faktiskt. Det finns ju inget system i det hela. De ska ta en sak i taget innan de blandar in andra åldersgrupper. Inte undra på att man blir förbannad, säger Värnamobon.

Taggar

Dela


2 reaktioner på ”Det är inget system i det hela”

Vaccination eller inte, och till vilken kostnad och vilken sort.
Nu leker ju forskare och makthavare med oss alla.
Huruvida är det ställt egentligen med detta, ingen som vet, ingen som vet… När det finns de runt 90 som inte fått sin första dos ännu…

Ja, det här är fruktansvärt! Min mor är 82 år i april och har fått sin kallelse, men det finns inga tider att boka. Det enda man får till svar är ”försök om 3-4 veckor, vi är inte klara med de över 85 år och vi har inget mer vaccin”.

Kommentarsfunktionen är stängd