Nyheter

Det är dags att byta fot nu

Nyheter – Det förödande och emotionella vi ser i Ukrainakrisen kan upplevas som en bris i förhållande till den storm som framtida generationer kan komma att få uthärda i form av folkvandringar och naturkatastrofer om vi inte tar vetenskapens profetior på allvar nu,  menar Jörgen Skärin (MP) i en debattartikel.

Det känns obekvämt och skrämmande att organisera om. Det kan kännas jobbigt att möblera om ett insuttet rum. Men det är just att förändra invanda mönster som Miljöpartiet vill göra till politik. Vi vill åstadkomma möjligheten att ta kontroversiella beslut i riksdag, region och kommun beslut som berör människors livsstil till förändring. Med andra ord vi måste se över vår livsstil och göra våra val utifrån denna devis hållbar/icke hållbar.

Bonus-malus-systemet är till för dig att lättare välja hållbart. Exempel är nya sätt att transportera sig från a till b. Detta genom konvertering av vår transportsflotta till elbilar, kollektivtrafik, järnväg, flyg och cykel. Fossilbränslen kostar nu mer än 25 kronor/litern och nu ligger det kortsiktiga lösningar på bordet. Vi är nu beroende av diktaturer och vår självförsörjningsgrad blir mindre och mindre för var år som går. Det är dags att byta fot nu.

Miljöpartiet har för länge sedan bytt fot, men andra partier har inte lyckats att byta fot utan går fortfarande passgång och ändrar takten när skorna skaver. Debatterna om priset på bränsle och energi är högljudda. Fossilt fordonsbränsle kommer inte att bli billigare för fossilt bränsle måste betala sitt pris för sin miljöpåverkan, detta på grund av de kolatomer i kolkedjan som blir koldioxid när man förbränner fossilt kolväte till energi. Kolets kretslopp måste komma i jämvikt, vilket vi har satt ur spel de senaste seklen. Vår slaviska tillbedjan till ekonomiska system och mammon gör att vi måste göra det med ekonomiska styrmedel. I dessa ekonomiska system måste finnas alternativ för individen att kompenseras eller belastas med utgångspunkten till valet av bästa klimatalternativ för ett hållbart framtida samhälle.

Exempel på möjliga lösningar för den som bara har fossila alternativ just i närtid att tillgå och måste köra bil för att ha tillgång till social service samt ingen tillgång att kunna använda alternativa transportmedel skall kunna använda ett bonus-malus-system med att få göra reseavdrag för transporter på sin inkomstdeklaration, detta utifrån vad man bor i landet och om man bor i stad eller landsbygd. Att införa kilometerskatt och mer differentierad bränsleskatt på kolväte versus biobränsle. Vi har enats om att vi skall klara 1,5 grader till 2030. Detta för att inte stå inför mycket större framtida klimatutmaningar vilket kan ge stora följder, såsom folkvandringar och humanitära katastrofer i framtiden.

Det förödande och emotionella vi ser i Ukrainakrisen kan upplevas som en bris i förhållande till den storm som framtida generationer kan komma att få uthärda i form av folkvandringar och naturkatastrofer om vi inte tar vetenskapens profetior på allvar nu. Snöbollen har redan börjat rullat nedför backen. Valet 2022 är viktigt, valet är vilka skor väljer vi att vandra med in i framtiden.

Jörgen Skärin/Miljöpartiet Värnamo

Taggar

Dela


6 reaktioner på Det är dags att byta fot nu

Besinna dig Jörgen!
På stenåldern lär jordens medeltemperatur ha varit minst två grader högre än nu.
Detta enligt arkeologiska fynd i stenåldersgravar, man fann då fröer från växter som nu inte kan leva i vårt kalla nordiska klimat.
Märkligt nog så överlevde bevisligen den tidens människor denna enligt vår tids klimatalarmisters ”extrema värmeperiod”!
Om vi backar bandet till dinosauriernas tid så var temperaturen än högre, att dessa sedan dog ut berodde inte på värmeslag eller klimatet utan på att en himlakropp föll ner på dem!
Angående det eviga tjatet om vår planets medeltemperatur så vet vi faktiskt ingenting om den, vi utgår från ett ”medel” av cirka hundra år av lagrad data samtidigt som vår jord lär ha miljarder år på nacken.
Så rörande larmandet om ”medeltemperaturen” är detta ingenting annat rena dumheter!

Miljöpartiet kör sitt gamla vanliga stuk om att allt går åt skogen. Vi kommer ihåg från en valrörelse där en gullig sälunge exponerades och sälarna skulle dö ut. Idag är sälarna för många. Vi kommer ihåg hur man använde isbjörnen som symbol för den utdöende världen. Idag växer antalet isbjörnar ordentligt.
Nu försöker man inbilla oss att allt kommer att gå åt skogen genom invasionen av Ukraina.
Skrämselpropaganda har aldrig lett framåt. Vi måste i det kommande valet se till att Miljöpartiet försvinner från den svenska politiska scenen.Dess enda plats i Värnamo kommunfullmäktige måste bort, gärna i sällskap med kamraterna i Vänsterpartiet.

”Kan upplevas som en bris”??

För en miljöpartist är alltid klimatet och kärnkraft farligare än det som dödar människor här och nu. Vilken klimat/miljökatastrof har lett till miljoner flyktingar som vi ser nu?
Det är upprörande att se miljöpartister förringa kriget på detta sätt.

Byt fot!?
Är det inte MP som går i otakt med folkviljan, folk är trötta på ”miljöskatter” och annat trams!
Varför inte åka till Indien och Kina där det bor lite folk och predika där istället!?

Det som är lite tragiskt med miljörörelsen är att man inte ägnar minsta tanke åt vart pengarna för ”vindkraftelen” tar vägen, att Kina är den största bakomvarande ägaren till våra vindkraftbolag talas det tyst om!
Över 90 procent av pengarna vi betalar för denna typ av el hamnar i kinesiska fickor!
Hade det inte varit bättre om elräkningarna hade kommit från statliga Vattenfall som säljer ”kärnkraft-el”?
Att sedan låta Kina som inviger ett nytt kolkraftverk i veckan tjäna pengar på vårt miljötänk är ju minst sagt sinnessjukt!

Cyklar alltid, äger inte ens någon bil, köper ekologisk mat när det finns.
Att jag alltid cyklar beror dock inte på något klimattänk utan på att jag inte vill bidra med mer skattemedel än nödvändigt till vår odugliga regering, att jag främst köper ekologisk mat beror uteslutande på att jag inte vill ha i mig en massa gifter.
En röst på MP är dock lika främmande för mig som att börja äta naturgödsel!

Kommentarsfunktionen är stängd