Nyheter

Polisen: Den avlidne mannen ingick i kriminellt nätverk

Nyheter Polisen höll under förmiddagen presskonferens vid Lillegårdsgatan/Brogatan i Värnamo.

Johan Borg, operativ samordnare på lokalpolisområde Värnamo.  [1/1]

Johan Borg, operativ samordnare i lokalpolisområde Värnamo, fanns på plats och berättade vad som hänt under natten och morgonen. 

– Vi var snabbt på plats när larmet kom. Första patrullen gjorde en fantastisk livräddarinsats. Sprängladdningen har detonerat på Lasarettsgatan. Det här är helt oacceptabelt. Vi vet att det här är kopplat till kriminellt närverk och det är riktat mot närboende i området. 

– Vi har utlyst en särskild händelse och får hjälp av bombskyddet, poliser i regionen, kriminaltekniker och förhörsledare. 

Tre personer togs in för förhör

– Vi har gjort husrannsakan på annan adress här i Värnamo. Tre personer finns nu på polisstationen här i Värnamo och förhörs i detta nu. Vi kommer att ha en stor polisiär närvaro i centrum och det här är helt oacceptabelt mot tredje man. Den kraftiga sprängladdningen inatt hördes över hela staden. Avspärrningarna här i området kommer att vara kvar under hela förmiddagen. 

Kopplingar till kriminellt nätverk

– Det finns en koppling till kriminell miljö.

Evakuering kvarstår

– Ett 20-tal boende är evakuerade och många förhör och undersökningar sker nu. Vi tar ett ordentligt krafttag på detta. Vi har en god kännedom om kriminaliteten här i Värnamo under en lång tid, men vi vill inte gå in exakt på vad och vem, avrundar Johan Borg, polisens presstalesperson. 

Polisen har för tillfället ingen frihetsberövad i utredningen.

Text och foto; David Alin och Sara Mejving

Taggar

Dela