Nyheter

Dagar vi minns: När tjuvar skodde sig på någon annans bekostnad

Nyheter I dag berättar David på redaktionen om en polisringning utöver det vanliga. 

I dag berättar David på redaktionen om en polisringning utöver det vanliga. Montage: David Alin

En del av en reporters vardag handlar om att ringa polisens presstjänst. Ibland håller sig busarna lugna, ibland är det ”fullt ös medvetslös”. Men jag glömmer aldrig samtalet måndagen den 14 september 2020. 

Jag hade bara varit på tidningen i tre veckor och det var min polisdag. Jag slår en pling till Linköping och polisens presstalesperson svarar. Vi börjar kika igenom vad som har hänt i våra kommuner (Vaggeryd och Värnamo) när Thomas stannar upp.

– Det har varit en kapellskärning på Osbäcksvägen i Skillingaryd. En lastbilschaufför ringde in och berättade att han vid 6-tiden upptäckte att kapellet hade skurits sönder på släpet.

– Var det något som saknades?

– Ja…förövarna har fått med sig tre par skor. 

– Tre par skor?

– Ja, det är ju lite lustigt. Vi har ju varit med om att folk har stulit hundmat, bilbarnstolar och tvättmedel under kapellskärningar. Förövarna tar vad de kommer åt helt enkelt, säger Thomas.

Jag tackar presstalespersonen för samtalet och börjar knåpa ihop min artikel. 

Jag har alltid älskat att leka med ord och rubriken ”Skodde sig på annans bekostnad” kom snabbt till mig. Jag börjar asgarva och låter sedan flitens lampa lysa. Några minuter senare publiceras artikeln och läsarna får dagens skratt. 

Så kan det gå till när vi reportrar möter polisens vardag. 

Snart kommer ytterligare berättelser om dagar vi minns. 

Tack för mig!

Taggar

Dela