Nyheter

Coronaviruset i dag torsdag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: Fortsatt lågt antal sjukhusvårdade. Ingen smitta inom socialförvaltningens verksamhet i Vaggeryds kommun. I länet testas 20 - 39 åringar positiva

• Nationellt – internationellt
Smittan ökar i Europa, främst Tyskland och Frankrike.

• Regionalt
I Jönköpings län noteras från sjuhusen sex vårdade (sex igår) varav ingen person intensivvårdas. Ingen person har avlidit eller skrivits ut senaste dygnet.

De tester som region Jönköpings län gjort bland allmänheten för covid-19 visar att det är flest smittade i åldern 20-39 år under de senaste veckorna.

I Kronobergs län noteras 13 personer vårdas på sjukhus och en person har avlidit senaste dygnet.

• Lokalt
Uppdaterat 20 augusti; I Vaggeryds kommun finns inte längre någon med coronaviruset inom socialförvaltningens område vilket kommunen rapporterar idag.
Totalt har 127 bekräftade fall rapporterats i Vaggeryds kommun och 304 i Värnamo kommun.

• Hög smittrisk
Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Dela