Nyheter

Coronaviruset i dag fredag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: Åtta länsbor har skrivits ut från sjukhus senaste dygnet

• Nationellt – internationellt
Från tisdagen den 7 juli minskas kravet på avstånd på restauranger och barer. Nytt avstånd är en meter. Är man familj kan man sitta tillsammans. Det meddelar Folkhälsomyndigheten idag.

• Regionalt
Idag vårdas 37 patienter på länets sjukhus, varav sex intensivvårdas och en patient intensivvårdas i annan region. Åtta personer är utskrivna från sjukhusen. Ingen har avlidit senaste dygnet.

• Lokalt
Regionen meddelade i torsdags att 263 bekräftade fall finns i Värnamo kommun och 112 bekräftade fall i Vaggeryds kommun.

Bland socialförvaltningens verksamhet i Vaggeryds kommun är åtta personer konstaterat smittade. Totalt har sex personer friskförklarats och sex personer avlidit och totalt har 21 personer varit smittade inom socialförvaltningens verksamhet.

Värnamo kommun meddelar att ”Nu finns plexiglas utanför alla våra särskilda boenden för att boende ska kunna träffa anhöriga på ett säkert sätt. Om du är anhörig och vill besöka nära och kära som bor på ett boende kan du kontakta boendet för att boka tid för besöket”

• Hög smittrisk
Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Dela