Nyheter

City Gross backar – prioriterar Svenskt igen

Nyheter I början på mars i år ändrade City Gross sin köttpolicy och började sälja även utländskt kött. Nu, fyra månader senare så backar man bandet och marknadsför i första hand det svenska köttet igen.

Den torra sommaren gör att City Gross nu väljer att satsa på svenskt kött igen.

Anledningen till detta är den svenska sommaren.
Torkan har satt de svenska bönderna i en svår knipa. Brist på foder, vatten och bete gör att många lantbrukare måste avyttra delar av sina djurbesättningar.

Mats Sjödahl, vice vd och inköpsdirektör på City Gross berättar att City Gross nu gör flera insatser för att underlätta för de svenska bönderna.
– Vi tar situationen på största allvar och vill fortsätta, precis som vi gjort i 25 år, med att stötta de svenska bönderna på alla sätt som vi kan.

– Just nu för vi en dialog med slakterierna för höja volymerna av svenskt kött. Vi skänker också all överbliven frukt och grönt till bönderna för att hjälpa till under foderbristen. Samtidigt uppmanar vi våra kunder att välja svenskt kött och har sedan i måndags, 9 juli, ökat vår marknadsföring, fortsätter Mats Sjödahl.
Samtidigt som företaget gör denna satsning så avslutas alla pågående kampanjer med utländskt kött, avslutat Mats Sjödahl.

Hos City Gross kommer det utlänska kötten nu få stå tillbaka till förmån för svenskt kött

Taggar

Dela


1 reaktion på City Gross backar – prioriterar Svenskt igen

Då gäller det ju att ni har lite kött att sälja också o inte tomt i hyllorna – med förklaring från personalen att ”vi har inte fått leverans” – vi var otroligt många frustrerade vmo-bor i butiken idag. Detta vid 13-tiden, så då borde väl leveranserna kommit??
Därtill ett stort antal turister som inte visste vart de skulle åka för att få tag i färskt svenskt kött.

Kommentarsfunktionen är stängd