Nyheter

Christina Gunnervik får fint pris

Nyheter Christina Gunnervik från Värnamo kommer inom kort att tilldelas Värnamo Zontaklubbs utmärkelse.

Christina Gunnervik får pris av Zontaklubben. Privatbild

Christina Gunnervik uppmärksammas för sitt engagemang för att stärka kvinnor med Zonta International, Distrikt 21, Värnamo Zontaklubbs hundraåriga utmärkelse.

Utmärkelsen för hundraårig förkämpe delas ut av zontaklubbar världen över för att uppmärksamma en eller flera individer som har bidragit väsentligt till att stärka kvinnor i sitt lokalsamhälle.

– Christina Gunnervik har i årtionden haft ett ihärdigt engagemang på Kvinnokliniken vid Värnamo sjukhus. Hennes förmåga att se och utveckla kvinnor i sin närhet, såväl i vårdandet av patienter som att introducera medarbetare in i det svenska samhället, är ett ledarskap ett jämställt samhälle behöver. Som pådrivande verksamhetschef med goda medarbetare har hon ständigt kämpat för den lilla människan och hjälpt blivande mödrar på bästa sätt. Christina är ett levande bevis på att en individ, passionerad i sitt arbete gör skillnad i sitt lokalsamhälle, noteras från Värnamo Zontaklubb.

– Det är ju fantastiskt att få ett så här fint pris. Har ju alltid arbetat med och för kvinnor i livets olika skeden. Arbetet har alltid varit roligt tillsammans med ett suveränt team på Kvinnokliniken, kommenterar Christina Gunnervik.

Värnamo Zontaklubb har om ett par veckor  ett uppföljande föredrag om hedersrelaterat våld och förtryck. Denna gång med fokus på vad vi som samhälle kan gör för utsatta individer. Genom kunskap kommer vi vidare mot ett bättre samhälle.  Bland de medverkande märks Negin Amirekhtiar.

• Fyller 100 år
Zonta International en ledande global organisation av yrkesverksamma som stärker kvinnor över hela världen genom service och påverkansinsatser.

Den 8 november firar Zonta 100-årsjubileum. 1919 hade en liten grupp grundare i Buffalo, New York, en vision att hjälpa alla kvinnor att inse vikten av jämlikhet. I dag arbetar mer än 29 000 medlemmar i 63 länder för att göra jämställdhet en realitet för alla världen flickor och kvinnor. Sedan 1923 har Zonta International tillhandahållit mer än 41,2 miljoner dollar för att stärka kvinnor och flickor och utvidga deras tillgång till utbildning, hälsovård, ekonomiska möjligheter och säkra deras levnadsvillkor.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Christina Gunnervik får fint pris

Kommentarsfunktionen är stängd