Nyheter

Chocken kvar i Paris

Chocken kvar i Paris

Nyheter Paris söndag.

Världsstaden har skakats i grundvalarna av terrordåden i fredags då 130 personer dog, bland andra en svenska. Chocken verkar fortfarande ha ett grepp över staden.
Vi talade redan i går med Emma Tonnby från Värnamo som numera bor i Paris. Vi har talat med henne i dag igen:
– Det var väldigt lugnt på gatorna idag, inte alls som det vanliga söndagsmyllret. Även om jag har hållit mig i marais-området såg jag varken polis eller militär, förmodligen är de på de större turistplatserna, säger Emma.

– Det kändes inte alls lika tryckt idag, om jag jämför med hur det kändes efter attentatet i januari mot Charlie Hebdo. Idag var det ett lugn, det var väldigt tyst. Inte alls som Paris är i vanliga fall, säger Emma.

En orolig förälder i fredags kväll var Gottlieb Granberg, kommunalråd i Värnamo kommun. Dottern Gabriella bor nämligen i Paris:
– Jag såg vad som hänt på datorn på fredagskvällen och vi och blev givetvis oroliga då hon bor några kvarter från de ställen där skjutningarna inträffade, säger Gottlieb.

Gottlieb ringde och fick veta att Gabriella var i säkerhet.

På Facebook skrivs det mycket och väldigt många svenskar har lagt den franska trikoloren på sina porträttbilder för att visa sin empati med det franska folket.

Frågan är vad som följer. Hämnd kanske men mot vilka? Risken är alltid stor för att främlingsfientligheten ökar efter ett attentat.

Islamska staten, IS, har tagit på sig ansvaret för attackerna och frågan är hur Frankrike och kanske hela EU ska agera…

Taggar

Dela