Nyheter

Centerpartiet refererar från digitala kommundagar

Centerpartiet refererar från digitala kommundagar

Nyheter Vi bjuder på ett refererat från Centerpartiet Värnamo, som under helgen 4-6 februari deltog i digitala kommundagar.

Ett helt digitalt event med ca 800 deltagare från hela landet och där sex centerpartister från Värnamo deltog. Seminarier, mingelrum, utställare, olika scener, studiosamtal  allt digitalt och tillgängligt i den digitala världen.

”Ledarskap för en ljusare framtid” var temat och fokus på lösningar av alla de samhällsutmaningar som finns diskuterades livligt och kreativt i de olika samlingarna.

Ämnen som ”Trygghet i samhället”, ”Vikten av kontinuitet för en god äldreomsorg”, ”Hållbar besöksnäring lyfter hela landet”, ”Finns det framtid för landets små skolor?”, ”Skogens möjlighet att rädda klimatet”, ”Morgondagens infrastruktur”, ”Byggnation i strandnära läge” och ”framtidens lokalsamhälle”, var några av de samtalsforumet som vi alla på olika sätt deltog i och inspirerades av.

Man kunde också lyssna av Gunnar Wetterberg som gjorde en exposé om det lokala självstyret och fördelarna med detta. Det har sina rötter i sockenstämmorna från 1400-talets Sverige, vilket var ett av många intressanta konstaterande han gjorde.

På lördagen var det panelsamtal mellan Maud Olofsson, Fredrik Reinfeldt och vår partiledare Annie Lööf i ämnet ”ledarskap i kris”, med fokus på pandemin samt den polarisering som finns i samhället.

Inför partiets stämma i höst finns nu tre programgruppen som med representanter från hela landet skall jobba fram en politik för:

  • En stark grön ekonomi med fler företag
  • En stark liberal politik
  • En trygg och likvärdig vård i hela landet

Under eventet visades det också upp filmer inspelade från hela landet, där lokal politik beskrevs på ett mycket bra och inspirerande sätt. Ett mycket bra genomfört event som vi deltog i.

Raymond Pettersson, Maria Johansson, Mikael Karlsson, Gabrielle Davidsson, Göran Johansson och Hans-Göran Johansson. 

Taggar

Dela